Waarom kinderen vaak geesten zien in hun kindertijd

Waarom kinderen

Het hebben van een gave en ontvangen van signalen heeft te maken met het energetisch schild van een persoon en vervolgens het wel of niet durven toelaten van deze gaven. Het kind is dan een nieuwetijdskind. Dit staat in dit artikel centraal om te begrijpen waarom kinderen vaak geesten zien in hun jongere jaren. Want kunnen kinderen geesten zien?


Energetisch schild

Ieder mens heeft een energetisch schild. Bij de één is dit schild dun en bij de ander dik. Dat ligt aan het volgende: iedereen wordt vanaf de geboorte al geboren met een energetisch schild. Door je vorige levens heen en vertrouwen/ wantrouwen in de mensheid is hij bij geboorte dik of dun. Dik als je het moeilijk vindt je open te stellen. Dun als je je durft open te stellen en jezelf probeert te zijn. Gedurende de jaren verandert dit schild. Bij een trauma bijvoorbeeld, wordt het schild vaak dikker: je wordt gesloten. En soms brokkelt je schild/ muur juist af door een trauma: je wordt kwetsbaar.

Los van trauma’s, zijn er andere events die ervoor zorgen dat een schild verandert. Denk aan een scheiding van de ouders. Kinderen vinden dit over het algemeen erg moeilijk, worden emotioneel of instabiel. Vervolgens bereikt dit een punt waardoor ze onbewust besluiten niet meer zoveel verdriet te voelen. Dit gaat alleen uit door het energetisch schild dikker maken. Dit doen ze al door bijvoorbeeld tegen zichzelf te zeggen dat het ze niet boeit of door afleiding te zoeken wat op den duur zelfs nare vormen kan aannemen zoals niet aan school willen denken.

kindercursus
Klik op de afbeelding om de cursus te bekijken over hoogsensitiviteit bij kinderen.

Waarom je vaak hoort dat kinderen hun gaven niet houden

Geesten kunnen zien voelt als een speciale bril ophebben. Sommige kinderen weten nog niet hoe ze die op juiste momenten af moeten doen. Daarom zijn kinderen die geesten zien meestal bang voor geesten. Van hun ouders begrijpen ze vaak dat dit niet hoort of de ouders zijn zelf ook bang of hebben er geen begrip voor. Het heeft veel lef van een kind nodig om oprecht te kijken naar wat voor geest dit is en om zelf te bepalen of ze er iets mee willen (bijv. contact). En het vereist ook geluk. Ze moeten maar net het geluk hebben dat zij een goede entiteit met fijne energie treffen. Een oude ziel zijn, helpt. Wist je dat baby’s ook geesten kunnen zien?

De combinatie met eerder genoemde life-events en angst/ onbegrip, zorgt ervoor dat kinderen hun schild dikker maken. Daar bovenop komt dat kinderen wanneer zij opgroeien, meer verantwoordelijkheid en kennis krijgen. Zij zijn wat meer bezig met de stoffelijke wereld om hun heen en laten het gevoelige, de energetische wereld, meer los. Meestal is dit rond een jaar of 6/ 7. Net de leeftijd waarin ze leren rekenen en andere zaakvakken krijgen op school en stukjes alleen mogen reizen naar hun school.


Hoe behouden sommige kinderen dan wél hun gave?

Zoals ik hierboven beschreef, treffen sommige kinderen begrip en fijne entiteiten waardoor angst niet komt. Zij behouden dan hun gave. Het ligt vervolgens maar net aan de omgeving of dit erin blijft of dat de kinderen (te)veel met hun bijvoorbeeld nuchtere omgeving aan de haal gaan. En dan dus veel met ratio bezig zijn.

Uitzondering: Er zijn ook kinderen die wel bang zijn of niet met hun nuchtere omgeving door 1 deur kunnen, maar het toch niet voor elkaar krijgen hun energetisch schild dikker te maken. Ze hebben dan net een andere mindset. Of willen ergens toch hierover de baas worden. Of herinnering aan het met gaven werken vanuit het vorig leven die zij niet kwijt willen. Zij behouden dan ook hun gave.


Wat kun je doen als je kind bang is/ blijft?

Wanneer je kind merkbaar bang is als hij ‘s nachts moet slapen of voor zogenoemde geesten overdag in huis, dan is het kind zijn energetisch schild heel erg open. Sommigen noemen dat ook wel een open aura hebben. Je kunt natuurlijk allereerst proberen samen de mogelijke geest weg te sturen of te vertellen dat het niet leuk is dat de geest er ‘s nachts is. Soms is dat al meer dan genoeg. Laat je kind dan ook maar vertellen of het werkt. Voel zelf ook aan of het om een negatieve of positieve geest gaat. Soms is het iets dat weggehaald mag worden.

Lukt dat niet? Het is vervelend om dan met je kind te wachten tot het ouder wordt. Wat je dan kunt doen is op onderstaande afbeelding klikken om een object te bekijken dat wanneer in de buurt, een open aura dichtmaakt. Dat betekent dat je kind de geesten niet meer waarneemt of er niet meer bang voor is.

bescherming

Wat denk jij? Waarom zien kinderen meer geesten in hun kindertijd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “Waarom kinderen vaak geesten zien in hun kindertijd

LEAVE A COMMENT