Waaraan herken je de aanwezigheid van een spook?

Entiteiten zijn dagelijks bij ons. Daarom zijn wij ook gewend aan het voelen van deze entiteiten en merken we ze eigenlijk niet. Als ze ons iets duidelijk willen maken, is wanneer het dus anders wordt. Vandaag waaraan herken je de aanwezigheid van een geest!

Waarom een geest iets duidelijk wil maken

Om uit te leggen waaraan je de aanwezigheid van een spook kunt herkennen, is het het makkelijkst om te verklaren waaróm een geest aanwezigheid laat merken. De meest bekende vorm van geesten die contact willen maken is denk ik de overleden personen. Die willen graag laten weten met bepaalde tekens dat zij er nog zijn. Denk aan het plotseling aangooien van de radio wanneer hun lievelingsnummer speelt, etc.. Doen ze dit trouwens bewust? Soms niet. Soms willen ze gewoon iets laten weten en gebeurt het ‘gewoon’ door de energie die samenkomt. Ook zij hebben hun eigen gidsen nog die hen helpen.

Een andere bekende vorm zijn overleden voorbijgangers. Zij verplaatsen gewoon spullen en willen zich gehoord voelen. Zij missen contact met de aarde vaak of zijn nog niet helemaal bewust van hun heengaan. Deze signalen zijn vaak lastig te herkennen. Afhankelijk van hun kracht hebben ze namelijk alleen de kracht om dingen die al bijna vallen of kapot zijn eraf te gooien. Dus het lijkt vaak toeval. Je mag je meer zorgen maken als er iets dat heel zwaar is opeens verplaatst.

Tot slot heb je natuurlijk nog de bekende verhalen van gidsen die je willen beschermen en opeens tekens geven, zoals een slecht gevoel geven bij het rechtdoor gaan op de weg waardoor je naar rechts gaat en een ongeluk zo vermijdt. Dit werkt ook voor constante tekens omdat ze willen dat je een bepaalde richting (niet meer) opgaat in het leven.

Waarom de ene geest signalen afgeeft en de ander niet: waaraan herken je de aanwezigheid?

Er zijn spoken, vaak geliefde overledenen, die geven nooit een signaal af omdat ze weten dat hun geliefde bang is voor entiteiten. Wanneer een geest wél graag zijn aanwezigheid bekend wil maken, dan doet hij dit ook. Echter gaat dat niet altijd zo gemakkelijk en zijn er valkuilen:

– Sommige geesten zijn niet sterk genoeg om een signaal af te geven. Dit hangt vaak af van karakter, hoe lang ze al overleden zijn en de wil;
– En soms doen ze het niet omdat je iets moet leren van hun abrupte afwezigheid. Zoals: niet meer afhankelijk van ze zijn, je focussen op het aardse leven of het ontwikkelen van een gave met de overleden geliefde als drijfveer hiervoor;
– Dan zijn er ook geesten die per ongeluk constant signalen afgeven omdat ze niet bewust ervan zijn dat ze dit zo sterk kunnen doen. Dit kan dan gebeuren als ze flink verward en onrustig bijvoorbeeld zijn.

Waaraan herken je de aanwezigheid van een spook?

Er zijn verschillende soorten geestenAfhankelijk van het soort spook dat je mee te maken hebt, kun je de verschillende signalen ervaren:
– Temperatuurverschillen. Kou of warmte of trilling. Een geest is immers energie en dat voelt dan anders als je hier een beetje gevoelig voor bent;
– Elektronica en andere kwetsbare dingen als waterstroom beginnen opeens op te spelen in een huis;
– Je ruikt opeens een bekende geur of erkent iets anders van een overleden geliefde;
– Gevoel dat er naar je bekeken wordt;
– Deuren die open dicht gaan.
Er is ook een lijst met signalen voor het herkennen van specifiek een negatieve geest en bezetenheid.

Waaraan heb jij wel eens de aanwezigheid van spoken opgemerkt?

Bekijk ook in videoversie wat je kunt doen als je bang bent voor geesten in huis!

waaraan herken je de aanwezigheid

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Waaraan herken je de aanwezigheid van een spook?”