Automatisch schrift: hoe werkt dat?

automatisch schrift

Wat is automatisch schrift

Automatisch schrift doe je aan de hand van jouw hoofdgave. Je brengt zo een boodschap van een overledene over. Waar veel mensen bang voor zijn, is dat ze overgenomen worden door (slechte) entiteiten. Dit hoeft helemaal niet te zijn en is in een kopje verderop te lezen. Ik zal dit uitleggen wat ik verder bedoel met schrijven aan de hand van alle soorten gaven:

Helderzien: wanneer je helderziende trekjes hebt, merk je dat je als je met een entiteit schrijft letters, woorden of zinnen begint te zien op papier. Deze kun je dus overschrijven!
Heldervoelen: Hierbij voel je woorden en boodschappen aan en kun je die opschrijven.
Helderhoren: Met helderhoren hoor je woorden, letters en zinnen die je kunt overnemen.
Helderweten: Met helderweten weet je ‘gewoon’ welke woorden en zinnen je mag opschrijven.
Helderruiken: Met helderruiken ruik je geuren die je kunt opschrijven.
Zoals je hier dus ook al hebt gelezen, werk je samen met een energie en komt deze energie nooit zomaar in jou! Toch is dit nog niet helemaal automatisch schrift, maar meer werken met je andere gaven. Wat maakt automatisch schrift dan toch automatisch in plaats van puur a.d.h.v. je gaven? Lees verder.

Zwarte magie en pech spiegelen en terugsturen

Met wie kun je automatisch schrift doen?

Eigenlijk met alle entiteiten! Zolang jullie er beide maar zin in hebben op het moment. In het kort gaat het om entiteiten die gidsen zijn, engelen of geliefde overledenen.Waar moet je op letten bij het (beginnen met) automatisch schrijven?

Wees oprecht en zuiver naar degenen met wie je wil schrijven. Doe het niet voor de sensatie. Vraag advies of hoor het verhaal aan. Schrijf fijn en lief. Sommigen vinden het ook fijn hardop uit te spreken met wie ze willen schrijven.

Er zijn twee manieren waarop mensen automatisch schrijven doen:

1: Alle geluiden moeten uit en de gedachten moeten leeg. Pak dan je pen en wacht met je pen tot er iets komt. Vaak is dit al fout nummer 1: soms komt er niet zomaar iets, want dat zou moeten betekenen dat een entiteit tegen je pen moet duwen. Dat doen ze niet, want dan schrik jij je rot. Plus, het is ook moeilijk voor de entiteit om zo verfijnd tegen jouw pen aan te duwen. Je moet dus helpen schrijven. En daar kun je je gaven voor gebruiken zoals hierboven beschreven.

2: Leid je bewuste af zodat je toegang hebt tot het onderbewuste. Ga dus neuriën, kijk tv of stel de klant een vraag dat over koetjes en kalfjes gaat. Zodra je bewuste dan bezig is, kan je onderbewuste van alles schrijven. Ook dit doe je nog steeds a.d.h.v. je gaven, omdat je hand nogmaals steeds niet overgenomen zal worden.Mijn belangrijkste tip voor zuiver automatisch schrift, is:

Verwacht geen hele zinnen en woorden. Wanneer dit namelijk gebeurt, ben je het verhaal bewust aan het volgen. Wat er dan gebeurt, is dat je dingen gaat invullen. Als je dus ziet verschijnen/ schrijft: ‘ik ben trots op…’, is de kans groot dat je zelf verzint ‘… jou’. Vaak is dat namelijk natuurlijk wat klanten willen horen. Maar de kans is zo groot dat de entiteiten heel iets anders wilde zeggen, zoals: ‘… hoe ik het gedaan heb.’ Dat is dan al een hele andere boodschap. Vul dus nooit in en volg ook niet wat ze zeggen totdat je klaar bent met schrijven. 

Daarna komt er een hele vertaalklus, maar zoals je zelf waarschijnlijk ook al bedenkt: als je niet weet wat je schrijft tijdens dat je het schrijft, kan het niet anders dan het een zuivere boodschap is. Daarnaast herhaal ik de tip van helpen schrijven vanuit het kopje hierboven maar al te graag!

Contact met verkeerde entiteiten

Veel mensen zijn bang voor automatisch schrift omdat ze bang zijn dat ze slechte entiteiten aantrekken. Een foute entiteit aantrekken kan inderdaad gebeuren, maar niet als jij gewoon zuiver bezig bent. Als jij zuiver en respectvol bezig bent, trek jij niet zomaar een voorbijganger aan. Dat laat een gids of geliefde overledene niet gebeuren. En hoe meer intact jij bent met jouw lieve onderbewuste, hoe minder je zult merken dat je bang bent voor het aantrekken van de verkeerden. Uitzonderingen zijn als je al last hebt van negatieve geesten of magie.

Bonus: automatisch schrift met anderstaligen

Automatisch schrijven kan ook met buitenlandse entiteiten. De energie zorgt dat dit wordt vertaald voor jou. Soms moet je hier wel in vragen.

Wil je gewoon een automatisch schrift consult? Vraag hem aan!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

8 thoughts on “Automatisch schrift: hoe werkt dat?

 1. Just me says:

  Sorrie, maar vind jouw blog hierover echt niet oké.
  Er zijn prachtige boeken geschreven door Gidsen. Verder, hoezo fout nummer 1 als je je hoofd leeg maakt etc. Het is juist prettig en belangrijk om even te mediteren. Ik werk al jaren in mijn praktijk met dit prachtige consult. Maar zoiets als dit heb ik nog nooit gelezen.

  Jammer om dit zo te lezen.

  • Desiree says:

   Hallo,

   Bedankt voor je reactie! Het is waardevol voor mij dat je op mijn blog reageert omdat andere mensen mogelijk mijn blog hetzelfde interpreteren als jij.
   Ik geef je graag de uitleg van mijn interpretatie:

   Mijn blog is geschreven voor mensen die automatisch schrift willen leren. Ik beschrijf twee manieren van automatisch schrift doen. Eén die in stilte wordt gedaan en één die onder afleiding wordt gedaan. De tweede variant, de variant die jij zo te lezen niet toepast in jouw praktijk, is voor mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met of affiniteit hebben met mediteren.

   Hetgene dat ik ‘fout’ noem, is wachten tot er tegen je pen wordt geduwd, niet dat je je hoofd niet mag leegmaken.

   Fijn nogmaals om te lezen dat jij je eigen manier hebt gevonden voor automatisch schrift! Er zijn heel veel verschillende mensen en zo kan een ieder een methode kiezen dat bij hem of haar past.

   Groetjes, Desiree

 2. Just me says:

  Hoi,

  Leuk dat je reageert.
  Ik snap enigszins wat jij bedoelt. Maar hoe kom je erbij dat een Gids niet hele zinnen kan schrijven, dat als dat wel gebeurd, je zelf dingen aan ‘t invullen bent?
  Nogmaals, de manier waarop jij jouw blog hebt geschreven had je beter anders kunnen doen.

  Erg belangrijk voordat je begint is altijd vragen of ze willen schrijven. Weet niet of je zelf een cursus/workshop hebt gedaan?

  Groetjes

  • Desiree says:

   Hallo,

   Zoals ik eerder benoemde, is dit blog beschreven vanuit iemand die wil starten met automatisch schrift. En die kunnen wellicht niet meteen een hele zin vertalen.

   Hoe ik mijn blog schrijf en wil schrijven, is natuurlijk mijn ding en niet die van een ander. Vervelend als je je daar aan stoort, maar de mensen die wat aan mijn blog hebben, kunnen met mij in gesprek en de mensen die er niets mee hebben, kijken rustig verder. Wellicht komen ze op jouw site En vinden ze daar wat ze zoeken.

   Óf en welke cursus ik gevolgd zou hebben, is dus ook helemaal niet aan te orde om te vertellen, daar meningen over hoe automatisch schrift te doen blijkbaar toch al verschillen.

   Ik zou graag de wat begint te lijken op een discussie willen beëindigen en je adviseren te richten op de mensen die wat met jóuw manier van schrift hebben. Niet elk mens (of klant) is hetzelfde, dus het is alleen maar goed dat er verschil in mening is. Zo is er voor iedereen wat.
   Ik wil je wel bedanken voor je waardevolle mening!

   Groetjes, Desiree

 3. Just me says:

  Hai,

  Wat ontzettend jammer dat je zo in de verdediging gaat en zelfs bot gaat doen.
  Siert je niet.

  De toon maakt de muziek. Blijkbaar mag een mening geven niet, want je reactie is beetje kattig.

  Succes

 4. Daphne says:

  Beste Desiree,
  Ik werd aangetrokken door de naam Witte wolf toen ik op zoek was naar iemand die mij kan begeleiden in het gedoseerd openen van mijn 8e chacra… Het voelt alsof er aan de deur wordt geklopt. Ik heb me wat laten afsluiten door negatieve ervaringen, maar geloof dat nu de juiste tijd is.
  Jaren geleden heb ik via een medium één van mijn gidsen “Witte Veder” mogen ervaren. Zij deed dit via channeling. Na deze gebeurtenis ben ik zelf gaan channelen, het heeft veel moois gebracht, maar heb ook ervaren dat het gevaarlijk kan zijn.
  Ik wil je zeggen dat ik ook wat schrik van wat je aangeeft over channeling. Zomaar in het wilde weg channelen zonder bescherming kan gevaarlijk zijn. Alleen zuivere intenties hebben is niet genoeg. Echt goed gronden, beschermen met licht, hulp en bescherming vragen van je gidsen.
  Altijd, elke keer!
  Zoals je al aangaf, er zijn verschillende soorten entiteiten.
  Deze weten precies hoe ze op je in kunnen spellen, je energie slurpen of andere negatieve invloed hebben.
  Het is een geweldig medium om jezelf te ontwikkelen, spiritueel te groeien en contact te maken met de andere dimensies.
  Echter het is niet iets om lichtzinnig om te gaan.

  Succes met Witte Wolf
  Daphne

  • Desiree says:

   Ha Daphne,
   wat leuk dat je een bericht achterlaat en zo open bent over je verhaal. Ha wat mooi, Witte veder. En wat mooi en leerzaam wat je met me deelt. Ah, ik snap zekers wat je zegt. Het klopt, je moet niet licht omgaan met contact maken met entiteiten. Aan de andere kant vind ik altijd: angst voedt ook het aantrekken van verkeerde entiteiten. En ik wil niet dat mensen denken dat automatisch schrift per definitie eng is. Vandaar de mooie kanten in deze blog uitgelicht. Klopt, er zijn zoveel soorten beschermingen die je inderdaad kunt hebben en bedenken, daar heb je groot gelijk in. Alleen vond ik dat niet de plek voor in deze blog om het te benoemen. Daar lag het verschil. Soms hoeft namelijk, mijns inziens hoor, een bescherming alleen met je intentie te zijn en met louter vertrouwen op je gids. Wanneer iemand ‘oprecht en zuiver’ is, zoals ik beschreef, dan maakt dat iemand in balans. En wanneer je in balans bent, kunnen vervelende entiteiten ook niet tot je komen. In balans zijn is ook een bescherming. Dat is mijn zienswijze. Soms is een zuivere intentie dus inderdaad niet genoeg, als iemand dus uit balans is dus, en moet je oppassen voor andere energieën. Maar dat leg ik dan weer uit in andere blogs omdat ik dat mooier op zijn plek vond en daar verwijs ik mensen in deze blog ook naar door, naar die andere blogs over beschermingen en negatieve energieën.
   Wat een lief meedenken heb je geplaatst. Geweldig, dank je. Als je ooit eens meer wil bespreken over je ervaringen omtrent wat jij hebt meegemaakt met het channelen, hoor ik dat uiteraard vanzelf graag! Dat mag natuurlijk altijd privé.
   Groetjes, Desiree

 5. Daphne says:

  Dankje wel voor je reactie, Desiree ❣️
  Ik kom net ‘toevallig’ weer op jou pagina terecht…
  Fijn te horen hoe jij erin staat.
  Ik gaf mijn reactie uitbezorgdheid.
  Wellicht neem ik inderdaad privé contactmet je op.
  Warme groeten,
  Daphne

LEAVE A COMMENT