Helderspreken: de gave!

helderspreken

Wat is helderspreken?

Helderspreken is als je onderbewuste iets zegt waar jij (nog) niet volledig bewust van was op het moment dat je zegt. Het is een gave. Maar helderspreken kan ook zijn dat je volledig automatisch praat zonder echt door te hebben waar deze gedachten die woorden vormen vandaan komen. Het maakt een onderbewuste niet uit of het gepast is op dat moment, een onderbewuste probeert altijd eerlijk en oprecht te zijn. Dit alles kan vele vormen aannemen, wat ik hieronder graag toelicht.

 

Je verspreken, vorm van helderspreken

In een vorig blog besprak ik redenen waarom je je wel eens verspreekt. Dit is dan ook één van de dingen die onder helderspreken vallen. Je verspreken gebeurt vaak als je iets wil zeggen waar je niet achterstaat. Dus onder een bepaalde druk staat om iets te zeggen, zoals ‘hoe vind je je nieuwe baan?’ In dit voorbeeld wil je antwoorden dat je het niet leuk vindt, maar weet je niet hoe, want je zit er nog eventjes aan vast. Dit zijn kwetsbare momenten waarin je onderbewuste graag even naar boven wil komen en wil vertellen hoe het zit. Een onderbewuste maakt het namelijk nogmaals niet uit of het moment hiervoor goed is. Je daarom verspreken gaat namelijk erg snel en is soms in vervelende situaties zo gebeurd. Kortom: je verspreken gebeurt altijd wanneer je iets bewusts wil zeggen dat tegen je gevoel indruist.

 

Op de automatische piloot praten 

Doe je een deel van jouw baan, zoals contact hebben met een klant, weer eens zonder dat je er erg in had? Een onderbewuste slaat dingen die we vaak genoeg bewust doen op. Dat is logisch en kun je ook wegschuiven onder automatische piloot. Dit gaat om zowel negatieve als de positieve dingen. Zodra je een praatje vaak genoeg doet, ligt het opgeslagen in je onderbewuste.

Een stap verder is het als je bijvoorbeeld advies aan iemand geeft waarvan je niet weet waar dit vandaan komt. Het kwam maar gewoon tot je. Het goede om te zeggen. Sommigen zouden zeggen dat dit een combinatie is van verschillende gaves. Je voelt wat de ander nodig heeft om te horen en je zegt dit. Dit is niet onjuist, maar is in de laatste uitspraak eerder heldervoelen dan helderspreken. Helderspreken is dat je wat je gids wil zeggen (onderbewust) overneemt en ook vertelt. Of dat de energie om je heen er gewoon voor zorgt dat je zegt wat de ultieme waarheid is.

 

Schrijven in plaats van helderspreken

Automatisch schrift heeft veel overeenkomsten met helderspreken. Alleen je schrijf hier automatisch i.p.v. dat je automatisch spreekt. Hetzelfde geldt voor het maken van schrijffouten. Dan schrijf je opeens een hele andere zin dan dat je bedoelde. Ook dit komt vanuit je onderbewuste die iets wil zeggen of een entiteit of een energie die iets wil doorgeven aan jou.

Leertip:

 

paranormale gaves
Klik op de afbeelding om je helderspreken en andere gaven te ontwikkelen!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Helderspreken: de gave!

LEAVE A COMMENT