Kunnen geesten je aanraken?

geesten aanraken

Er is veel bekend over entiteiten. Entiteiten bestaan uit geliefde en bekende overledenen, verdwaalde en verwarde overledenen, klopgeesten, gidsen, engelen en boze gecreëerde geesten. Een geest kan zich op veel manieren kenbaar maken. De laatste categorie bedoelt het minder goed. Klopgeesten komen wat meer op onrust af. Engelen komen vaak als je ze roept of als je door een extra zware periode gaat. Gidsen zijn er al voor je geboorte t/m na je dood. Zij begeleiden je je hele leven door. Je hebt dan ook meerdere gidsen. En overledenen blijven soms bij je om je te steunen of samen met jou te leren over verbinding maken. Vandaag leg ik uit of deze groepen geesten je kunnen aanraken.


Hoe kan een geest je aanraken bewerkstelligen?

Het bestaat dus! Maar allereerst: het kost een geest best moeite om je aan te raken. Het is niet zomaar gedaan daar zij geen lichaam hebben. Vaak gebruikt een geest hulpmiddeltjes om zijn aanwezigheid aan je te laten opmerken, zoals een overledene die haar bekende geur laat ruiken. Hieronder vind je voorbeelden opgesomd die beschrijven hoe een geest zich kan laten voelen:

De opsomming van manieren waarmee geesten je kunnen aanraken:

– Je bent heldervoelend waardoor het lijkt dat een geesten je kunnen aanraken. Dit is in feite dan ook zo. Een aai over je bol o.i.d., maar een niet-heldervoelend mens had het bijvoorbeeld niet gevoeld. Natuurlijk zijn er zo nu en dan uitzonderingen;

– Je bent op het moment emotioneel. Wanneer je emotioneel bent, zit je minder in je hoofd. Op dat moment kan een geest makkelijker verbinding met je maken; je energetisch schild is simpelweg dunner als je emotioneel bent. Wanneer je schild tijdelijk dunner is, kan het al sneller voorkomen dat een geest je aanraakt d.m.v. je heldervoelendheid. Je verbinding met de betreffende geest, vaak gelukkig een lieve overledene, is op dat moment gewoon sterker;

– Als je bijna slaapt, dan kan een geest ook beter door je energetisch schild komen en je aanraken. Dat komt omdat je op dat moment niet met haarde bezig bent en je lichaam aan het verlammen is;

– Een boze geest heeft boze intenties en raakt je aan/ duwt je o.i.d. op onverwachte, kwetsbare momenten zoals bij een trap. Ik benoem kwetsbaar omdat een geest zonder lichaam natuurlijk makkelijker een klein zetje kan geven dan een grote duw. Zo’n geest kan je dus pijn doen.

Hoe gebruikt een geest hulpmiddelen om aanraken te bewerkstelligen?

Een geest kan hulpmiddelen gebruiken om zich kenbaar te maken. Soms is het kenbaar maken d.m.v. aanraking, maar vaak ook anders:

– De geest kan met zijn energie de radio verstoren. Er is maar kleine ruis voor nodig en dat is dus makkelijk gedaan. Óf hij beïnvloed je handelen om de op dat moment goede zender met het herkenbare nummer van de begrafenis aan te zetten;

– De entiteit kan zich met een spiegel makkelijker even laten zien. De korte uitleg is dat je zienswijze in een spiegel wordt beïnvloed door bijv. vlekken op de spiegel waardoor je ogen al afgeleid zijn en daardoor geesten kunnen waarnemen;

– Een geest gebruikt je angst of een andere emotie zodat hij zich makkelijker kenbaar kan maken, positief of negatief;

– De geest gebruikt je vermoeidheid: je ziet op dat moment minder scherp en kan minder helder nadenken en hebt daarom ruimte om de geest te waarnemen: je bewuste is er even tussenuit;

– De overledene laat je door middel van andere gaven zoals helderruiken zich even opmerken. Denk aan de bekende aftershave wan je overleden opa ruiken zodat je weet dat hij op dat moment in de buurt is. Reuk is een erg scherp zintuig en makkelijk te beïnvloeden.

 

Conclusie aanraking van geesten

Begrijp hoe alle bovenstaande voorbeelden kwetsbare en korte momenten zijn. Vaak wordt door een kwetsbaar moment je je energetisch schild dunner. Het is pas mogelijk voor een geest zich echt te laten voelen als je schild dunner is en je link met de spirituele wereld dus sterker. Daarom ruik je bijvoorbeeld je opa alleen als je al aan hem denkt of als je al verdrietig bent om een andere reden. Wist je dat je ook geesten in spiegels sneller kan waarnemen?

Twijfel je of je te maken hebt met gewone geesten of boze geesten en wil je er vanaf? Laat me je helpen middels een reading. Ben jij wel eens aangeraakt door een geest?

Lees ook meer over of naast geesten je kunnen aanraken, geesten je pijn kunnen doen!

Of bekijk verdere informatie hier in een videovariant over geesten en aanraking in het Nederlands.

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Kunnen geesten je aanraken?”