Hoe werkt tarot?

Tarot

Er is ontzettend veel te vinden op internet en in boeken over tarot. Dat wil ik in deze blog niet tot weinig herhalen. Ik ga in dit artikel uitleggen hoe tarotkaarten werken, wat maakt dat ze werken. En waarom het werkt en wanneer het niet werkt!

Instagram
Volg ook op Instagram voor wekelijks (inzicht)kaartjes kiezen!

Tarotkaarten en energie

Er zijn verschillende soorten leggingen om tarot mee te leggen. Denk maar even gauw aan verleden, heden, toekomst leggingen of keltisch kruisleggingen. Een legging houdt in dat je de kaarten plaatst op een bepaalde positie. Bijvoorbeeld op het stukje ‘verleden’. De positie i.c.m. de kaart die je hebt getrokken voor die plek vertelt je een (stuk van het) antwoord.

De kaarten trek je op een bepaalde manier. Dat maakt dat deze je antwoorden zijn voor op de leggingen. De manieren waarop je ze kan trekken zijn:

– op gevoel. Je voelt bijvoorbeeld tintelingen, kou, warmte, aantrekking bij de kaarten;

– met andere zintuigen, meestal het zien: je ziet een kaart in gedachte oplichten.

In ieder geval word je naar de kaarten toegetrokken om op de bepaalde posities van de legging neer te leggen.


Onzuivere tarot

Soms kan tarot onzuiver worden. Dat gebeurt eigenlijk heel vaak, net als dat dat bij automatisch schrift kan gebeuren of simpelweg foto lezen. Hoe het komt leg ik hieronder uit:

– als het gaat om vragen over jezelf, mag je misschien de antwoorden nog niet weten. Je gidsen zorgen dan dat je de verkeerde kaart trekt;

– als het gaat om vragen over jezelf, begrijp je wellicht de kaarten niet omdat je graag een bepaald soort antwoord wil;

– je vraagt iets over iemand anders dat die andere persoon of zijn gidsen privé willen houden. Zijn of jouw gidsen of energie zorgt dan dat je de verkeerde kaart trekt. Het mooiste zou zijn als je een kaart trok dat je aanraadt niet over deze persoon te vragen, maar dit gebeurt niet altijd;

– tot slot kun je iets vragen voor een ander, bijvoorbeeld als jij een kaartlegger bent en er hangt donkere energie dat niet ontdekt wil worden bij die ander waardoor je de verkeerde kaart trekt.

Daarom is het altijd goed om eerst te voelen of vragen of de antwoorden die je krijgt zuiver zijn.


Tarotmat

Dit zijn trouwens 2 tarotmatten die tevens te koop zijn die je kunt gebruiken voor een kaartlegging! Je kunt erop klikken.

tarotmat ingevuld
Tarotmat keltisch kruis gevuld

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe werkt tarot?”