Een geest/ overledene naar het licht brengen

geest naar het licht

Heel veel mensen hebben wel eens gehoord van een geest wegbrengen naar het licht. Wat wordt hiermee bedoeld en hoe werkt dit?

 

Verschillende soorten geesten

Te beginnen bij het begin: wat is een geest? Een geest is een een energie dat zelf kan denken en handelen. Er bestaan verschillende soorten geesten die mensen (per ongeluk) aantrekken, waar je in de link meer over kunt lezen. Leer hier ook over zelf contact leggen met overledenen.

Verschillende soorten geesten die bestaan, zijn grofweg in vier groepen onder te verdelen:

engelen: dit zijn entiteiten die eenieder helpen die hulp nodig hebben of naar ze vragen;
gidsen: dit zijn begeleiders die je meestal hebt gekend vanuit vorig levens en die je nu persoonlijk begeleiden.
overledenen: bekende of onbekende overledenen komen langs omdat je ze waarschijnlijk kunt waarnemen of omdat ze nog wat tegen je te zeggen hebben;
demonen: dit zijn vaak gestuurde energieën die vorm aannemen van een boze geest die je lastigvallen.

In deze blog bespreek ik de ‘overleden’ soort.
Wat wordt bedoeld met ‘naar het licht’?

Met ‘naar het licht’ bedoelt men vaak dat een geest weer verder kan dan blijven plakken op aarde. Hij gaat dan naar ‘boven’ of naar zijn gidsen of naar zijn volgende leven. Veel mensen bereiken dit door middel van visualisatie. Echter, niet elke geest wil naar het licht.

Een engel of gids kunnen soms worden geïnterpreteerd als vervelende geest. Dit gebeurt gelukkig heel zelden, omdat engelen en gidsen je nooit bang willen maken. Deze begeleiderszielen naar het licht proberen te brengen, gaat dus niet. Dat is hun rol niet, hun rol is hier op aarde begeleiden.

Een boze gestuurde geest is vaak gecreëerd uit een negatieve energie en heeft technisch gezien geen ziel. Deze kun je dus ook niet naar het licht brengen, maar mag je eerder ongedaan maken. De meningen hierover zijn echter wel verdeeld, maar dit is de mijne.

Een overledene die bij jou komt spoken, iemand dus met ziel, en iemand waar je ook niet echt lange tijd van leert omdat je hem niet kent is een goede kandidaat om naar het licht te brengen.
Hoe breng je iemand naar het licht?

Veel mensen brengen een overledene naar het licht door te visualiseren. Je geeft de geest in principe aandacht en vertelt hem dat het goed is om verder te gaan. En je stelt je daarbij een lichtpunt boven voor waar je hem af kan zetten. Heb je dit wel eens geprobeerd en lukt het niet? Dan kan het goed zijn dat je te maken had met een ander soort entiteit of dat je de geest eigenlijk niet los wilde laten omdat je hem interessant vindt. Een visualisatie gaat niet zonder juiste intentie. En een visualisatie gaat ook niet zonder vertrouwen. Als je denkt dat je het niet kan, lukt het meestal ook niet. Bekijk hier ook een video over omgaan met angst voor geesten.


Hulp

Heb je hulp nodig bij iemand naar het licht brengen? Er is altijd een oplossing te bespreken middels een intake.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Een geest/ overledene naar het licht brengen”