Kunnen katten en honden geesten verjagen?

Kunnen katten en honden geesten verjagen

Veel mensen met een huisdier is het wel eens opgevallen dat katten en honden sneller naar bepaalde plekken staren of ervan schrikken dan een mens dat doet. Meestal staart het dier dan naar een energie, en dat kan een achtergelaten energie zijn van je neef die net op bezoek was, maar het kan ook om een entiteit gaan. Velen vragen zich dan ook af of honden en katten geesten kunnen verjagen, omdat ze ze immers veel sneller waarnemen dan mensen. Vandaag neem ik dat met jullie door!

Allereerst: kunnen honden en katten geesten dan zien? Ja en nee, is het antwoord. Huisdieren kunnen ze vooral waarnemen. Handig voor in huis. Dat komt omdat ze minder met hun bewustzijn bezig hoeven te zijn de hele dag. Zij leven hun leven, doen wat ze leuk vinden of moeten doen, vermijden wat ze niet prettig vinden en dat is het. Hoe huisdieren ze waarnemen, ligt aan het karakter van het dier, maar ook de levensles van zijn baasje.

Het karakter: wanneer een huisdier een druk karakter heeft, dan zal het minder gauw een geest zien dan een huisdier dat een observerend karakter heeft. Dat is namelijk logisch. Een huisdier met een wat onoplettender karakter die kan bijvoorbeeld voornamelijk dingen voelen, zoals temperatuurverschillen. Uiteraard verschilt het allemaal ontzettend per huisdier;

De levensles van het baasje: wanneer het jouw les is om angst voor het spirituele te overwinnen, dan is de kans aanzienlijk groter dat je helderziendheid ontwikkelt, immers is dat iets dat veelal als eng wordt beschouwd. Wanneer jij helderziet, is de kans groot dat je huisdier dat ook doet. Dat is omdat hij je les aanspoort: bewust te zijn van wat je kunt zien. Wanneer het jouw les is om eerder gevoeligheid de baas te worden, dan is de kans groter dat je dingen voelt, zoals wederom temperaturen of kippenvel. En zo heeft elke gave wel wat lessen: als jij gauw zaken of andermans gedachten hoort in je hoofd, dan hoor je eerder de geest kletsen. Je huisdier zal dan, om je les te ondersteunen, eerder schrikreacties krijgen in huis dan dat hij staart naar plekken.

Verschillende soorten geesten

En of katten en honden geesten kunnen verjagen? Dat ligt weer aan het soort geest! Sommige geesten kunnen en hoeven helemaal niet verjaagd worden, zoals gidsen. Die horen bij je, maar kunnen soms wel worden beschouwd als enge aanwezigheid. Hetzelfde geldt voor engelen. Die doen ook niet kwaad. Dat voelt het beestje ook. Dan heb je de wat mindere fijne geesten: verdwaalde overledenen, ‘demonen’ en herrieschoppers. Er zijn ook meer rituelen om geesten te verjagen!

Kunnen katten en honden geesten verjagen?

Laten we de drie vervelendere categorieën onder de loep nemen:

Verdwaalde overledenen kunnen oud-bewoners zijn die overleden zijn in het huis of gewoon een overledene die je kent of één die jou toevallig heeft gevonden. Een hond of kat kan die zeker waarnemen. Dat kun je herkennen doordat het beestje zich anders gedraagt dan voordat de overledene langskwam. Of zich schrikachtig of starend gedraagt. Vaak hebben verdwaalde overledenen geen kwaad in de zin of is het juist een geliefde overledene van jou. Een hond of kat kan een verdwaalde overledene wegjagen en dat doet hij als volgt: je huisdier weet dat je de overledene onprettig vindt en brengt een wegjagende boodschap over door te blazen, blaffen of te intimideren. Met een beetje geluk, snapt de overledene dat zijn aanwezigheid als onprettig wordt beschouwd;

-Je dier kan dit ook proberen bij ‘demonen‘, alleen gaat deze meestal niet weg. Wanneer je te maken hebt met een demoon, zit hij meestal in je huis omdat hij daar al zat, is het gestuurd naar je of is hij ergens aangehaakt. Je huisdier probeert dan voornamelijk jou bewust te maken van aanwezigheid zodat je er iets aan doet. Soms is iets als salie gebruiken goed genoeg. Soms is hulp inroepen fijn;

Voel je je thuis onprettig? Laat gerust een reactie achter.

-Tot slot heb je herrieschoppers, vaak ook klopgeesten genoemd. Zij zijn vaak 1 van bovenstaande categorieën en komen het meest af op mensen die erg geïnteresseerd zijn in reacties uitlokken van geesten. Hier reageert een dier natuurlijk ook erg op. Afhankelijk van de intensiteit en gewoon het karakter van de herrieschopper (immers vaak gewoon een overleden persoon) kan je hond of kat het wegjagen. Wat denk jij, kunnen katten en honden geesten verjagen?

Engels: een enge geest ervaring

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Kunnen katten en honden geesten verjagen?”