Slaapverlamming: de spirituele en paranormale uitleg

slaapverlamming

Om uit te leggen waar slaapverlamming vandaan komt, wil ik eerst stil staan bij hoe zoiets voelt. Misschien herken jij de beschrijving in jou of je naaste en wordt er iets duidelijk!

Hoe voelt slaapverlamming?

Slaapverlamming wordt door veel mensen toch op verschillende manieren ervaren. Daarom neem ik ze even door. De bekendste is dat je letterlijk wakker wordt en dat je je niet kan bewegen. Waarom dit komt, kom ik later op terug. Een andere bekende is dat je in je droom denkt dat je wakker bent en dat iets je dan verlamt. En een laatste kenmerk is in je droom niet bewust zijn of je droomt of niet, en dan verlamd raken door een gebeurtenis, logisch of niet logisch.

Verlammen voelt dan als wel proberen je ledematen te bewegen, of iets te willen zeggen, maar om vreemde redenen niet kunnen. Of je ziet letterlijk iemand die je mond dichtdrukt of lichaam vasthoudt.

Waar komen de types slaapverlammingen vandaan?

De soort verlamming dat optreedt net als je wakker bent, komt vaak door het nog niet helemaal samenwerken van je lichaam en gedachten. Als een vertraginkje. Je hersenen denken dat je slaapt, je lichaam denkt al dat het wakker is, of andersom. Dit is vaak onschuldig. Wel kunnen er andere factoren spelen die deze verlammingen veel laten voorkomen. Daar kom ik straks op terug. Wanneer je hersenen en lichaam net een seconde vertraging hebben, en dat kan dan voelen als veel langer als een seconde, kan trouwens ook een déjà vu plaatsvinden. Dat is ook het idee dat je al iets eerder hebt meegemaakt. Of net nog.

Als je te maken hebt met een verlamming waarin je denkt dat je wakker bent en verlamt, dan komt dat vaak door een energiekoord of door een geest. Hoe hooggevoeliger je bent, hoe meer je deze aanvoelt. Een geest kan zijn omdat die aan jou is gehecht, tijdelijk of permanent, of het kan een geest zijn waar iemand anders last van heeft die op bezoek komt. Deze hebben vaak de neiging om te verlammen en dat is dan niet positief. Soms gaat het per ongeluk en zijn ze niet bewust van hun letterlijk zware energie. Niet iedereen verlamt echter als ze een geest bij zich hebben. Dat ligt er net aan waar je vatbaar voor bent en wat je gave is. Heldervoelen staat het meest in verband met verlammen. Daar waar helderhoren met vervelende oorsuizen in verband staat.

Als je zomaar in verschillende dromen verlamt, dan is dat vaak door uiteenlopende redenen. Het kan een teken zijn dat het universum je iets wil vertellen: namelijk bijvoorbeeld dat je in een verlammende situatie zit die je dringend moet veranderen. Het kan ook dat toch weer een geest op bezoek is. Tenslotte kan het ook een uitleg zijn betreft hoe het gaat met iemand. Bijvoorbeeld dat hij of zij in een moeilijke situatie zit. Sommige hints zijn zoals je ziet niet altijd duidelijk. Meestal droom je in dit laatste geval dan ook meteen over wie het dan gaat of krijg je een hint.

Waarom gebeurt jou slaapverlamming?

Een slaapverlamming is vaak een heftig en duidelijk iets dat jou iets duidelijk wil maken:

-Vaak kan dit betekenen dat je andere rustigere tekens hebt gemist en dat het universum je nodig iets moet vertellen. Zoals dat de energiekoorden in je lichaam echt niet meer goed voor je zijn. Of dat je echt een andere richting op mag in het leven;

-Het kan ook dat je verlamming voelt sinds je een dierbare is overleden en dat dit de manier is van contact dat hij/ zij met jou probeert te leggen;

-Je kunt ook te maken hebben met een kwade geest, die op deze manier jou bang probeert te maken. Of moe. Ga dan na of je ook te maken hebt met een bekeken gevoel of beïnvloed overdag.

-Tenslotte kan je spiritueel aan het ontwaken zijn, bijvoorbeeld omdat je bewust bent geworden dat je een lichtwerker bent, waardoor je paranormale dingen begint te ervaren. En een andere manier van spiritueel ontwaken is bijvoorbeeld heldervoelen beginnen te ontwikkelen. Dan kun je opeens verlammingen ervaren. Net als helderwetende mensen die dat beginnen te ontwikkelen opeens hoofdpijn kunnen ervaren.

(On)Bekende signalen van paranormale activiteit

Engels: geestervaring

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Slaapverlamming: de spirituele en paranormale uitleg”