Je aura en huis reinigen met salie smudge: do’s and don’ts!

je aura en huis reinigen

Salie smudge is een bekend iets dat veel wordt gebruikt in huis en bij het ervaren van negatieve energieën. Salie is één van de rituelen om jezelf te kunnen reinigen of verdrijven. Andere voorbeelden zijn blauwsel of een edelsteen bij je dragen. Maar zoals bij elk ritueel geldt, werkt het alleen als het past bij de kern, past bij het probleem. Zo is een veelvoorkomende gebeurtenis dat salie op verkeerde situaties wordt ingezet. Een boze geest verdrijf je namelijk niet op die manier. Net zoals een aura en huis niet alleen maar met salie hoeft te reinigen. Ik leg graag meer uit over het goed toepassen van salie.

De meest voorkomende vergissing als je bezig gaat met salie is: gebruik je salie om te reinigen of om te verdrijven? Laten we eerst de verschillen tussen reinigen en verdrijven onder de loep nemen.

Salie: reinigen of verdrijven

Allereerst: wat is reinigen. Reinigen, ook wel schoonmaken of helen genoemd, doe je uiteraard alleen op situaties die een schoonmaak nodig hebben. Dat is wanneer salie helpt. Welke situaties zijn dat? Reinigen doe je bij tijdelijke situaties, situaties die afgerond zijn of een helingsproces dat versnelling kan gebruiken. Ook kun je denken aan een auralifter.

Wat is verdrijven? Verdrijven doe je op de tegenovergestelde zaken: permanente situaties, situaties die nog niet zijn afgerond en het starten van een helingsproces.

Laten we als voorbeeld een geest nemen. Moeten we de volgende situatie verdrijven of reinigen?

Al lange tijd ziet dochter A het over een man die constant in de woonkamerstoel zit. Ze vindt het eng en wil niet óók op de stoel zitten. A geeft aan uit angst hier niet van te kunnen slapen.

En deze situatie?

Al lange tijd heeft B het gevoel dat hij wordt aangekeken. Soms zitten er krassen op de huid of droomt hij eng. Soms is het buiten ook voelbaar of herkent B zich niet terug in de spiegel.

Precies. Situatie 1 gaat waarschijnlijk om een onschuldige overledene of oud bewoner. Natuurlijk geeft iets onbekends angst, maar met een gesprek of reiniging, wil hij echt wel zorgen dat hij A niet bang maakt.

Situatie 2, daarin ontstaan vele klachten. Dit gaat meestal om duistere energieën. De geest is waarschijnlijk niet een overledene dat nog naar het licht moet, maar een boos iets. Boze dingen reinig je niet, maar verdrijf je.

Do’s van je aura en huis reinigen

Nu duidelijker is wanneer je reinigt en verdrijft, zal ik uitleg geven van situaties waarin je je aura en huis goed kunt reinigen met salie of een ander ritueel naar keuze.

-Wanneer je na een lange tijd iets hebt afgerond, zoals een baan of een operatie achter de rug hebt, kan salie helen en je de rust geven om te ontspannen;

-Wanneer je bezoek hebt gehad, zoals een logé of een gast die vervelende energie bij zich had, kun je de nasleep weghalen met salie;

-Als je merkt dat je spullen veel verdwijnen, dan kans salie helpen de overleden bewoner te helpen inzien dat hij hier niet meer woont;

-Als je boos bent geweest om een situatie dat al is gebeurd, en je bent er niet trots op of je wil daar vanaf, kan smudgen daarbij helpen.

-Tenslotte: als je een nare situatie achter de rug hebt, zoals het organiseren van een begrafenis of een nachtmerrie hebt gehad, kun je jezelf liefde geven met salie.

Belangrijk is dat duidelijk wordt dat dit allemaal om tijdelijke of afgeronde situaties gaan. Het kan ook om het rustig worden in je emoties gaan. Daarbij geldt ook gewoon de vuistregel: is de situatie te heftig, dan is de salie daar te lief voor. Salie zal er bijvoorbeeld nooit voor zorgen dat je partner minder gewelddadig wordt of gaat scheiden. De energie van die partner is dan te sterk. Wél helpt salie goed om een gesprek te voeren met je partner over de relatie.

En weet je nog de edelsteen en het blauwsel waar ik het eerder over heb? Die hebben ook weer een eigen functie. Salie helpt vooral ná een periode. Edelstenen helpen juist tijdens een periode en blauwsel werkt voornamelijk tegen boze oog.

Don’ts van je aura en huis reinigen

Hier volgen voorbeelden van wanneer je je aura en huis beter níet kan reinigen:

Wanneer je iets in huis of in het dagelijks leven hebt dat jou pijn doet of negatief beïnvloedt, is een grovere aanpak dan salie nodig; 

Als je merkt dat je afhankelijk wordt van de salie, is het niet erg te blijven smudgen. Maar weet wel dat er dan een bron onder zit die eigenlijk verwijderd of verdreven mag worden;

-Deze gaat een stapje verder. Als je hebt geprobeerd te reinigen en daardoor is ‘iets’ boos geworden of lijkt het heftiger, dan is dat een teken dat verdrijven mag plaatsvinden.

De conclusie is eigenlijk dat geen enkele aanpak werkt en je huis niet te reinigen is als de bron er niet op aansluit. Bijvoorbeeld: een heling van een vorig leven middels regressie is prachtig, maar als jouw klachten komen door een geest, zal regressie dit niet voor je oplossen. Als jouw klachten komen omdat je ijzertekort hebt, geldt eigenlijk precies hetzelfde. Bij een klacht is dus het beste dat je kunt doen: zoeken naar de bron. Dit kan met een homeopaat, maar dit kan ook door advies te vragen in je droom of tekens in je dagelijks leven.

Nederlands: de werking van blauwsel

Engels: hoe snel komt iemand in aanraking met magie?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Je aura en huis reinigen met salie smudge: do’s and don’ts!”