Met helende handen iemand genezen

met helende handen

Healing en magnetisering

Vandaag de dag is er veel bekend over healing en magnetisering. Je kunt dat ook wel met helende handen iemand genezen noemen. En er zijn zelfs opleidingen of boeken over, zoals quantum touch. Ik zal uitleggen hoe dat zit. Wat je met je handen geneest, daarmee bedoelen we geen fysiotherapeuten of acupuncturisten. Nee, vandaag bedoelen we met de energie vanuit de handen helen. En wat kan zo’n energie helen? Juist! Iemands anders energie of je eigen energie. Dat kun je op twee manieren doen:

  • Een ander aanvullen met jou energie;
  • Jezelf of een ander aanvullen met de energie van het universum.

Wat je namelijk aanvult, is iemands aura. Dat is namelijk iets waarop healing past. Net als blauwsel bij het boze oog past, of salie na een vervelend bezoek in huis. Als iemand dus een kwetsbare aura of een gat in zijn aura heeft, kun je dat healen.

Het verschil tussen helen en genezen

Maar hoe weet je of iemands aura te healen valt? Als je helderziend bent, kun je dat letterlijk zien. Je ziet dan een grauwe kleur of er mist letterlijk op een plek een bepaalde kleur. Maar je kunt ook met je andere zintuigen of gaven aan de slag. Je kunt iemands pijn voelen of simpelweg helderhoren waar iemand last van heeft. En dat rest de vraag: is dit te healen? Of… moet er een andere vorm van genezing plaatsvinden? Laten we de verschillen tussen healen en genezen onder de loep nemen.

Healen doe je voornamelijk op emoties of onlogische pijnen. Waarom? Omdat emoties vaak energie zijn en onlogische pijnen vaak niet door doktoren zijn opgelost. Dit maakt het een kwetsbaar en fragiel punt en dát maakt vaak dat het resulteert in een gat in de aura. En dit kunnen emoties zijn als verdriet of pijnen als constant een stijve schouder hebben.

Wanneer doe je dan genezen of laat je dit doen? Dat is wanneer een emotie of pijn grof en heftig is. Zoals een trauma, een letterlijke botbreuk of een boze geest. Want healing met de handen is zeer prachtig, maar werkt alleen op de aura. Een boze geest hangt wel in de aura, maar is groot en laat zich niet weghalen met healing. Een botbreuk ligt niet aan de aura en een trauma neemt vaak heel de aura over, wanneer de handen er niet bij kunnen.

Engels: hoe herken je een oude ziel?

Do’s van met helende handen genezen

De volgende situaties zijn met helende handen bijvoorbeeld goed te genezen:

-Een kwaal die maar niet over gaat en dat medisch ook al is uitgezocht;

-Een deuk in het zelfvertrouwen van iemand na een situatie dat zich heeft voorgedaan. Hetzelfde geldt voor middels heling extra zelfvertrouwen geven om bijvoorbeeld ontslag te nemen;

-Een rouwproces of ander emotioneel proces waar iemand het gevoel heeft in te blijven hangen. Daarmee kun je met helende handen de liefde geven dat het mist;

-Contact maken met je dier en zien of hij je dat wat met je handen doet fijn vindt.

Ik zal ook een oefening geven om je helende gaven mee te testen en toe te passen.

Oefening: zoek iemand met een klacht die voldoet aan één van bovenstaande. Een pijnklacht is het handigst te meten. Het mag ook bij een dier zijn. Houd je handen een paar centimeter bij de persoon vandaan en visualiseer dat je je eigen energie óf de energie van het universum in/ op die plek stopt. Belangrijk is dat je dit voelt of zorgt dat je het gaat voelen. Dit kan resulteren in warmte, kou, tintelingen of letterlijk tocht voelen komen uit je handen. Voel aan wanneer het genoeg is en vraag daarna ook feedback aan die ander. Vooral directe feedback is fijn, mogelijk is de klacht na een paar dagen namelijk juist terug.

Zodra je sensatie bij je handen voelde en echt het gevoel had dat je ervoor moest werken, weet je dat het helen lukte. Dit staat nog los van de feedback van anderen. Sommigen weten immers niet wat te verwachten en ook niet wat te geven als feedback. En sommige mensen helen uiteraard ook per ongeluk, die hebben niet het gevoel er voor te moeten werken, weten misschien niet eens dat ze aan het magnetiseren zijn.

Don’ts van met helende handen genezen

Belangrijk is om te weten dat je niet alles met je helende handen kunt genezen. Dit is om 2 redenen belangrijk. Reden 1 is wellicht de meest overgeslagen reden: wanneer je te sterk in healing gelooft, stop je misschien met het zoeken van hulp dat ook of juist zou passen. Dat kan gevaarlijk zijn. Dit klinkt misschien negatief en dat is niet mijn bedoeling. Maar de beste heler mag op tijd door kunnen verwijzen. Doet hij dit niet, dan maakt hij de ander misschien afhankelijk van hem. En de 2e reden is: verlies geen vertrouwen in jezelf. Een fysio kan ook niet alles beter maken, maar met een goede scan, intake en zelfreflectie weet hij goed zijn grenzen. Daar is de ander ontzettend mee geholpen. Een magnetiseur is niet anders!

Dit zijn dan ook samengevat voorbeelden van situaties die andere hulp dan healing nodig hebben:

-Voor de herhaling een te heftige pijn of emotie dat aanpak bij de bron vereist, zoals flashbacks of overmatige woede;

-Tenslotte: wanneer je merkt dat iemand een te snelle oplossing van zijn probleem zoekt. Teruggaan naar een bron kan soms erg eng zijn.

Engels: met helende handen genezen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Met helende handen iemand genezen

LEAVE A COMMENT