De spirituele reden achter nachtmerries hebben

spirituele reden achter nachtmerries

Welkom bij deze blog over nachtmerries. Vandaag bespreken we de spirituele reden achter nachtmerries hebben. Hier zijn namelijk veel meer redenen voor dan je denkt en ze zijn ook vaak heel makkelijk op te lossen. Ik maak het onderscheid tussen spiritueel en niet-spiritueel omdat het spirituele meer mijn vakgebied is. Bij andere redenen voor nachtmerries kun je bijvoorbeeld denken aan onverwerkt trauma, oververmoeidheid, etc.. Eéntje die een klein beetje het spirituele kruist, is het onderbewuste. Dus ik maak een klein uitstapje daar naartoe.

Het onderbewustzijn wil ons altijd veel doorgeven. Het is immers onze intuïtie en automatisme. Dat betekent dat hij graag duidelijk maakt wat zijn boodschap is. Eerst doet hij dat subtiel: dan geeft hij hints, lieve dromen of ingevingen. Wanneer je die niet oppikt, kan het agressiever worden. Dat doet hij alleen omdat hij zijn belangrijke boodschap wil vertellen. In sommige gevallen, en zeker als je helderziend bent, doet hij dat via dromen en soms dus nachtmerries.

Spiritualiteit en dromen

Er is nog heel veel onbekend over de droomwereld. Je kunt zelfs lucide dromen. In het kort zijn dromen altijd ongeveer zo te interpreteren:

-Je droomt over iets dat nog staat te gebeuren in dit of het volgende leven;
-Je droomt over iets uit een vorig leven dat je hebt meegemaakt. Dat verklaar wellicht iets over je leven nu;
Symbolisch dromen bestaat ook. Zo kun je over een slang dromen en gaat dat over een mogelijke slechte beslissing;
-Je kunt over iemands ware aard dromen of andere (verstopte) waarheden zien;
-Je ziet je gidsen, engelen, overledenen of boze geesten;
-Of je droomt één van bovenstaande voor iemand anders.

Hoe je dat onderscheid is vaak met een andere gave. Het dromen valt onder helderzien. Onderscheiden doe je dan met een andere actieve gave: zoals heldervoelen of het relevant is. Of helderweten of iets haast heeft.

Hoe zit het dan met nachtmerries? Vaak is dit simpelweg negatief. Het is iets dat per direct je aandacht nodig heeft.

Spirituele reden achter nachtmerries

Als iets haast heeft kun je bijvoorbeeld dromen dat je achterna wordt gezeten en kan dit symbolisch slaan op een situatie die je nú moet veranderen voordat het je gezondheid aantast. Maar er zijn nog meer redenen voor nachtmerries.

Denk eens aan boze geesten. Die bij jou horen óf bij een ander, altijd een belangrijk verschil. Deze kunnen aanvallen in dromen en nachtmerries geven. Hoe dat zit? De verbinding tussen de fysieke wereld en de geestenwereld is simpelweg sterker als je slaapt. Dan kun je registreren wat je overdag niet kunt registreren. In het geval van nachtmerries is dit dus nadelig. Een ander bijkomend nadeel is dat je ze naast zien, ook meer vóelt in dromen. Zo bestaan er vreselijke verhalen van mensen die ‘s nachts vaak verkracht worden door een entiteit. Een laatste nadeel is dat je soms niet weet hoe je wakker moet worden, omdat je echt in die droomwereld bent.

Je kunt ook nachtmerries hebben door trauma uit een vorig leven. Dit kan nog erg bij je hangen en zorgen voor de gekste en meest heftige angsten. Die angst zorgt voor een droom, maar het is ook je gids die die droom geeft. Hij hoopt dat je het gaat verwerken. Hiervoor is hypnose bijvoorbeeld fijn.

Een laatste en zeer onbekende reden voor nachtmerries ook: grenzen.

Gebrek aan grenzen als spirituele reden achter nachtmerries

Grenzen zijn belangrijker dan we soms denken. Het zorgt niet alleen dat we met respect worden behandeld, maar het houdt ook nare energieën op afstand. Hoe lekkerder je immers in je vel zit, hoe weerbaarder je met alles bent. Daarom zijn ‘helpende mensen’ vaak mensen die last hebben van nachtmerries. Gek he? Dat komt omdat mensen graag met zoveel liefde helpen en als je een beetje hoogsensitief bent, dan voel je ook echt hoe hard iemand de hulp nodig heeft. Echter gaan hier grofweg vaak 3 dingen mis:

-Je kunt iemand wel helpen, maar vraag jezelf ook eens af: gaat diegene er wat mee doen? Ben jij wel de aangewezen persoon om te helpen? Help je om te zeggen dat je helpt of help je om het helpen? Als je hier te moe door wordt, ben je in je slaap kwetsbaarder. Zo pik je gemakkelijk van tijd tot tijd een verdwaalde geest op die per ongeluk of expres een nachtmerrie veroorzaakt;

-Soms helpen mensen te snel anderen, niet per se omdat ze dat zo graag willen en gunnen, maar omdat ze anders de hele tijd door hun hoogsensitiviteit de problemen van anderen levensecht aanvoelen. Op zich is het natuurlijk niet gek: help een ander van kniepijn of somberheid af, en dan hoef jij ook niet meer die pijn en somberheid te voelen. Het is alleen misschien een beetje veel als je dit patroon volhoudt;

Kosten en baten

-Je kunt ook teveel mensen kosteloos helpen. Ik heb het niet eens over een bedrijf runnen, maar sommige dingen kunnen gewoon niet gratis. Dat geeft je lichaam zelf aan: die protesteert zelf met tegenzin of een fysieke klacht. Soms als je mensen te kosteloos helpt, willen je gidsen je een handje helpen bij het afleren hiervan. Dit gebeurt verschillend. De ene gids zorgt dat je helemaal geen hulpvragen of klanten meer krijgt (en dan is het natuurlijk zeer tegenstrijdig om opeens je tarief op te hogen, want dat willen ze namelijk). De andere gids zorgt dat je nachtmerries krijgt. Je barrière tussen jou en degene die jij helpt is namelijk verzwakt omdat je over je grens gaat. Zo kunnen andermans problemen zich uiten in jouw nachtmerries. Dit komt echt heel vaak voor.

Heb jij vaak last van nare dromen? Heb je hulp nodig voor de spirituele reden achter jouw nachtmerries? Laat natuurlijk een reactie achter!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele reden achter nachtmerries hebben”