Hoe mag je omgaan met bekenden van vorige levens?

vorige levens

De meeste levenslessen spreek je samen van te voren goed af met ‘boven’, het universum. Deze zijn verspreid over verschillende levens en vorige levens. Ik geloof erin dat alleen bij echt verkeerde beslissingen die je neemt, de levenlessen vóór je worden besloten. Deze levenlessen dragen dan ook karma met zich mee. Je moet dan dus boete doen. Maar je kunt natuurlijk ook beloond worden als je iets goeds doet! Al is het zo zwart-wit allemaal nog niet.

Karma komt niet altijd meteen in dit leven, maar kan ook pas een paar levens later plaatsvinden. Of juist in vorige levens… Ligt eraan of jij erin gelooft dat jouw volgende leven in de 21e eeuw plaatsvindt of juist terug in de tijd. Het ligt er in ieder geval net aan hoe de ruimte die ervoor is. Behalve je lessen leren als een mens, kun je dit ook als gids zijnde leren of als een geest. Met geest bedoel ik als je overleden bent, doodgeboren bent of zelfmoord hebt gepleegd. Als het maar geen stoffelijk lichaam heeft.


Leertip: wil je een cursus doen over het ontdekken en herbeleven van je vorig levens (in hypnose/ regressie)? Klik op onderstaande afbeelding om deze in te zien!

ontdek je vorig leven 

Hoe herken je mensen die je vanuit vorige levens kent?

Dat ligt er eigenlijk net aan welke gave van jou het meest in je zit.

Ben je heldervoelend, dan voel je bepaalde vrienden gewoon constant aan je denken en je hebt er een onverklaarbare band mee. Ben je weer helderziend, dan droom je veel over bepaalde bekenden. Bij helderhorend zijn, kun je weer hun stem horen en bij helderruiken zelfs hun typische geur ruiken op de meest vreemde momenten.

Meestal duiden deze waarnemingen op mensen waarmee je een diepe connectie vanuit een vorig leven hebt, maar ook kunnen deze waarnemingen duiden op een connectie die hier juist begint. Het is dus goed vragen in jezelf of je iemand al hebt gekend in een leven of niet. Ik geef toe dat een ontmoeting en vriendschap met iemand vanuit een vorig leven al snel vertrouwder aanvoelt dan met iemand die nieuw voor je is. Toch ga ik in onderstaande alinea uitleggen dat een vertrouwd gevoel niet altijd een goed gevoel is. Leer voor jezelf denken en niet teveel in het verleden leven.Je vorige levens pendelen

Wil je trouwens je levens uitpendelen? Met een pendel laat je je door je gids of onderbewuste leiden naar de vragen die jij stelt over je vorige levens. Een pendelmat is hieronder te koop!

Pendelmat vorig leven blank
Moet je banden met mensen die je vanuit een vorig leven kent altijd voortzetten en behouden?

Of je een band met iemand wil behouden, ligt er allemaal puur aan hoe de band aanvoelt. Evalueer daarom rustig als je iemand tegenkomt die je denkt te herkennen van een vorig leven. En wat je voordat je weer op aarde komt afspreekt boven. Je spreekt nogmaals bijvoorbeeld boven af wat je voor lessen gaat leren en wie je gaat ontmoeten. Wie blijft in je leven en wie komt maar tijdelijk? Je kunt ervoor kiezen mensen weer tegen te komen die je in een vorig leven hebt gekend. Soms wordt de keus ook wel voor je gemaakt.Redenen voor het opnieuw tegenkomen van iemand uit het vorige leven

Waarom je iemand uit je vorige levens tegenkomt, heeft grofweg twee redenen: om deze banden te breken of om deze juist voort te zetten. Soms wordt een levensles zoals bijvoorbeeld loslaten aan jou geleerd door middel van het sturen van een oude bekende. En soms mag je een band weer hervatten, omdat deze in een vorig leven bijvoorbeeld abrupt is beëindigd. Dit, door bijvoorbeeld de dood. Ook mag je je natuurlijk bedenken, zolang je maar probeert te doen wat goed voor je is.

Neem het voorbeeld van een band met iemand vanuit vorige levens willen oppakken, omdat deze abrupt is beëindigd. Door het omgaan met deze persoon nu, kun je zien dat deze band niet goed voor jou is. En zelfs nooit is geweest. Dan kun je er dus alsnog voor kiezen om de vriendschap te beëindigen. Al kon je bij het einde van je vorige leven misschien niet wachten om het weer op te pakken. Of de ander al van jouw keus (voortzetten of loslaten) af weet, is ook nog even de vraag. Dit zorgt soms voor flinke emotionele strijd. Ook of jij jouw voornemen die je boven maakte om een band te breken of voort te zetten kunt doorzetten is nog de vraag. Je kunt boven besluiten een verkeerde band te breken, maar het hier op aarde toch wel erg leuk of leerzaam vinden de band te behouden.

Je kunt je natuurlijk ook bedenken in positieve zin. Zoals dat je je boven voornam de banden te behouden, maar op aarde eindelijk inzien dat deze persoon altijd maar over je heen loopt. Dat is dus nog een grote uitzoekerij!Alvast één tip om te beslissen of je een band met iemand wil voorzetten:

Vergis je in ieder geval niet in het oude vertrouwde gevoel. Laat dat echt los. Dat iets bekend is, betekent niet dat het goed voor je is. Stel je anders even die situaties voor waar mensen in een vervelende situatie zitten, maar er steeds maar niet uit stappen. Meestal stappen deze mensen van je vorige levens er niet uit, omdat de situatie in ieder geval vertrouwd is. En dat voelt voor sommigen veiliger dan een onbekende situatie die niet vertrouwd is (en in hun ogen de angst leeft dat die situatie misschien zelfs slechter uitpakt). Zo blijft een verandering uit.

Het komt eigenlijk allemaal neer op het volgen van jouw intuïtie en gidsen wat je met de banden moet doen met de mensen die je ontmoet. Vergeet ook niet de mooie uitspraak ‘kwaliteit over kwantiteit‘ soms toe te passen! Ga eerlijk na of de mensen met wie jij omgaat gewoon goed voor jou zijn.

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “Hoe mag je omgaan met bekenden van vorige levens?

LEAVE A COMMENT