Wat is energie (spiritueel)?

Kleine definitie van energie

Vandaag wil ik meer uitleggen over energie als je het hebt over spiritualiteit. Te beginnen met: wat is energie? Eigenlijk is dat alles dat leeft. Op zich is dat heel logisch. Dan blijft als definitie voor vandaag over: energie is eigenlijk alles dat heeft geleefd en nog sporen achterlaat en alles dat je met het gewone oog niet kunt zien. Technisch gezien valt daar dus onder:

geesten;
energiekoorden van anderen op je hebben die je wat willen vertellen en daardoor soms pijn doen;
– de aura;
– alles dat gewoon ís, al is het onzichtbaar, zoals temperatuur;
– alles dat is geweest, maar nog nasleep heeft.

Helderziende mensen kunnen deze overigens wél waarnemen met het blote oog. Helderhorende of mensen met een andere gave trouwens ook. Die hóren dan weer de aura trillen bijvoorbeeld. Vaak gaat het gewoon heel ongemerkt.

Energie in het dagelijks leven

Hoe beïnvloeden energieën ons in het dagelijks leven? Ik zal dat uitleggen a.d.h.v. de bovenstaande 3 onderwerpen.

Geesten: je hebt verschillende soorten geesten. Ik zal ze onderverdelen in 3 categorieën: geesten zonder ziel, (geliefde) overledenen en begeleiders.

Met geesten zonder ziel bedoel ik boze geesten. Die worden soms gestuurd naar mensen als iemand boos op de ander is. Die energie kan op een gegeven moment zelf denken en zelf beslissen waar hij dan bederf aanricht bij het slachtoffer.

Energiekoorden: met energiekoorden bedoel ik verbindingen die je hebt met andere mensen. Deze koorden ontvang je vaak alleen als je een hsp bent. Deze vertellen je over hoe de ander zich voelt en hoe de ander zich voelt naar jou. De koorden zijn er dus als advies aan jou om de ander te helpen of als waarschuwing.

Aura: een aura heeft een aantal kleuren. Je zou een aura kunnen zien als een energieveld. Sommige mensen hebben geen problemen in hun aura. De aura is dan mooi ‘rond’ en met normale kleuren. Sommigen hebben echter een dipje als een burn-out, pijn of een te heftig energiekoord of heftige energie. Dit maakt een aura dan niet meer rond. Zo kunnen mensen die aura’s kunnen waarnemen (zien, horen of anders, merken hoe het gaat met iemand).

Beïnvloeden van energieën

Uiteraard is energie te beïnvloeden, maar het is wel de taal leren spreken. Als je het onderwerp geesten aanhoudt, is het belangrijk om te voelen of je nog koorden voelt waarvan je de vervelende invloeden los mag laten. En vervolgens voelen of dat het handigst is met visualisatie of met verdrijving.

Betreft energiekoorden met mensen verbreken is het visualiseren dat ze los zijn vaak voldoende. Echter: wees altijd duidelijk in wat je visualiseert, zomaar iets verzinnen zonder dat je voor jezelf onderbouwt waarom het werkt, werkt vaak niet, een beetje of tijdelijk. Wees bijvoorbeeld duidelijk in hoe lang je wil dat de visualisatie werkt. Wees hier dan ook redelijk in. 1 keer in de maand visualiseren is bijvoorbeeld veel te weinig. Daar zijn koorden te hardnekkig voor.

Betreft aura: blijf altijd pijnklachten onderzoeken. Een klacht is heel vaak oplosbaar. Soms in de reguliere zorg, en soms in de alternatieve zorg. Vaak komt dit laatste dan neer op energie of koorden (leren) verwijderen.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Be the first to comment “Wat is energie (spiritueel)?”