Wat is energie (spiritueel)?

energie

Kleine definitie van energie

Vandaag wil ik meer uitleggen over energie als je het hebt over spiritualiteit. Te beginnen met: wat is energie? Eigenlijk is dat alles dat leeft. Op zich is dat heel logisch. Alles dat iets uitstraalt. Alles dat iets doet. Dan blijft als definitie voor vandaag over die we aan ge houden: energie is eigenlijk alles dat heeft geleefd en nog sporen achterlaat én alles dat je met het gewone oog niet kunt zien. Technisch gezien vallen daar dus onder:

geesten;
energiekoorden van anderen op je hebben die je wat willen vertellen en daardoor soms pijn doen;
– de aura;
– hoe planten zich voelen;
– alles dat gewoon ís, al is het onzichtbaar, zoals temperatuur;
– alles dat is geweest, maar nog nasleep heeft.

Helderziende mensen kunnen deze energieën overigens soms wél waarnemen met het blote oog. Helderhorende of mensen met een andere gave trouwens ook. Die hóren dan weer de aura trillen bijvoorbeeld. Vaak gaat het gewoon heel ongemerkt, al is het helderzien en een kleur zien natuurlijk wel het meest opvallend.

Energie in het dagelijks leven

Hoe beïnvloeden energieën ons in het dagelijks leven? Ik zal dat uitleggen a.d.h.v. de bovenstaande 3 onderwerpen.

Geesten: je hebt verschillende soorten geesten. Ik zal ze onderverdelen in 3 categorieën: geesten zonder ziel, (geliefde) overledenen en begeleiders.

Met geesten zonder ziel bedoel ik boze geesten. Die worden soms gestuurd naar mensen als iemand boos op de ander is. Die energie kan op een gegeven moment zelf denken en zelf beslissen waar hij dan bederf aanricht bij het slachtoffer. Overledenen zijn mensen die je hebt gekend en tenslotte zijn begeleiders gidsen en engelen.

Je hebt ook energiekoorden: met energiekoorden bedoel ik verbindingen die je hebt met andere mensen. Deze koorden ontvang je vaak alleen als je een hsp bent. Deze vertellen je over hoe de ander zich voelt en hoe de ander zich voelt naar jou. De koorden zijn er dus als advies aan jou om de ander te helpen of als waarschuwing.

Dan heb je nog een aura: een aura heeft een aantal kleuren. Je zou een aura kunnen zien als een energieveld. Sommige mensen hebben geen problemen in hun aura. De aura is dan mooi ‘rond’ en met normale kleuren. Sommigen hebben echter een dipje als een burn-out, pijn of een te heftig energiekoord of heftige energie. Dit maakt een aura dan niet meer rond. Zo kunnen mensen die aura’s kunnen waarnemen (zien, horen of anders, merken hoe het gaat met iemand).

Beïnvloeden van energieën

Uiteraard is energie te beïnvloeden, maar het is wel de kunst de taal leren spreken. Als je het onderwerp geesten aanhoudt en je bent heldervoelend, dan is het belangrijk om te voelen of je nog koorden voelt waarvan je de vervelende invloeden los mag laten. En vervolgens voelen of dat het handigst is met visualisatie, hypnose of met verdrijving. Ben je eerder helderhorend, dan zal een piep of gedemp in je oor teken zijn van energie om je heen. Ook hier is dan de kunst om te onderzoeken of je een idee hebt van wie die energie is. Daarna kun je werken aan het loslaten.

Betreft energiekoorden met mensen verbreken is het visualiseren dat ze los zijn vaak voldoende. Echter: wees altijd duidelijk in wat je visualiseert, zomaar iets verzinnen zonder dat je voor jezelf onderbouwt waarom het werkt, werkt vaak niet, een beetje of tijdelijk. Wees bijvoorbeeld duidelijk in hoe lang je wil dat de visualisatie werkt. Wees hier dan ook redelijk in. 1 keer in de maand visualiseren is bijvoorbeeld veel te weinig. Daar zijn koorden te hardnekkig voor.

Betreft een open aura hebben: blijf altijd pijnklachten onderzoeken. Een klacht is heel vaak oplosbaar. Soms in de reguliere zorg, en soms in de alternatieve zorg. Vaak komt dit laatste dan neer op energie of koorden (leren) verwijderen.

Tenslotte kan ik verdrijven van hardnekkige energieën/ natuurlijk voor jou doen. Je kunt ook meer lezen over hoe je zelf beginnende negativiteit kunt verdrijven.

Leer ook meer over wat empathie energie is (spiritueel)!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wat is energie (spiritueel)?”