10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind

10 kenmerken van

Wat is paranormaal begaafd zijn?

Om de 10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind, van peuter tot ongeveer het einde van de basisschool, uit te leggen, zal ik eerst uitleggen wat een paranormale begaafdheid is. Paranormale begaafdheid betekent eigenlijk 1 van de 7 gaven hebben. Deze gaven zijn helderweten, heldervoelen, helderzien, helderhoren, helderruiken, helderspreken en helderproeven. Wanneer een kind 1 van deze heeft, valt hij al onder paranormaal begaafd zijn. Die kans is dus best groot. Maar een gave herkennen in een kind is niet altijd even duidelijk zoals bij helderzien: geesten zien. Er zijn veel meer kenmerken die veel subtieler maar ook prachtig zijn. Vandaag neem ik de duidelijke en onbekendere kenmerken door.

10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind

Of een kind een gave heeft, of een kind paranormaal begaafd is, ligt aan de volgende factoren:

Trauma’s uit dit of het vorige leven hebben invloed op de ontwikkeling van een gave. Zo kan het zijn dat door trauma, een kind helemaal niet gevoelig wil zijn maar juist het tegenovergesteld. Dan kom je bijvoorbeeld uit op helderweten. Het kind gedraagt zich dan analytisch;

De omgeving van een kind is ook enorm van invloed op het hebben van een gave. Heeft het kind een analytische omgeving? Dan is er wellicht wederom geen ruimte voor heldervoelen. Hij ontwikkelt dan eerder helderzien. Dat betekent namelijk niet alleen maar geesten zien, maar is veel subtieler: door mensen heen zien. Weten hoe je ze kunt bespelen of weten wat je aan ze hebt. Of hij ontwikkeld bijvoorbeeld helderspreken. Dat betekent in het kort weten/ spreken wanneer hij iets nuttigs door mag geven;

Gevaar: hoe groeit een kind op? Is het veilig? Soms ontwikkelt een kind dan helderweten, om het maar niet te voelen. Maar soms ontwikkelt hij juist heldervoelen: om te kunnen inschatten of een situatie veilig is. In een situatie als gevaar maar ook het stuk trauma’s en omgeving kan ontwikkeling van een gave dus vele kanten op. Dat ligt dan ook aan het:

karakter. Hoe zit de peuter in elkaar? Wat zijn zijn eigen interesses? Op basis hiervan ontwikkelt een gave die daarbij óf helpt, óf in de weg zit om ervan te leren;

– Want tenslotte wordt er veel bepaald door de levensles: wat wil het kind leren? Wat heeft het afgesproken met het universum?

Om de 10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind goed uit te leggen, zal ik ze onderverdelen in bekende en onbekende kenmerken. Zo kan iemand die er al veel over heeft gelezen, direct door naar de onbekende symptomen!

5 bekende kenmerken

1: Een kind kan natuurlijk praten over geesten (helder)zien, bijvoorbeeld ‘die man in de kamer’. Vaak spreekt een kind hierover de waarheid. Meestal is het een overledene die hem opzoekt uit een vorig leven of uit de buurt die even aandacht wil of wil kijken. Heel soms gaat het om iets negatiefs dat in huis speelt;

2: Het kind praat over jouw overleden geliefde die hij nooit heeft gekend. Zo kan hij op een moment als hij boos of verdrietig is, opeens een hulp krijgen van deze lieve overledene. En uitspraken doen als: ‘jouw moeder (die hij dus nooit heeft gekend) stuurde jou nooit naar je slaapkamer als straf, en je doet dat wel bij mij!’;

3: Soms gaat het zelfs verder dan dat en doet een kind aparte uitspraken over ‘vroeger’ ofwel vorige levens. Dan kun je denken aan: ‘ik wil niet vliegen!’ en onbewuste angst voor hoogtes. Of denken aan: ‘toen ik jouw ouder was, sloeg ik jou nooit’. Het hoeft overigens dan niet te betekenen dat hij je eigen overleden ouder was, maar het kan ook over een heel ander leven gaan;

4: Om een gave te ‘hebben’ is altijd hoogsensitiviteit nodig. Hoogsensitiviteit betekent namelijk het veel ontvangen van prikkels. En wat zijn onzichtbare dingen zien/ horen/ voelen, etc.? Prikkels, ofwel informatie. Kinderen reageren op hoogsensitiviteit met hooggevoeligheid. En de meesten zijn door die hooggevoeligheid erg gevoelig en kwetsbaar. Maar dat geldt niet altijd: sommige helderwetende kinderen zijn bijvoorbeeld weer erg in het hoof bezig en zijn brutaal;

5: Tenslotte hebben we staren. Het kind staart naar een plek waar duidelijk niets gebeurt, maar voor hem duidelijk wél wat gebeurt. Dat kan een plek zijn waar een geest staat, een energie van een ruzie hangt of een plek dat hem doet denken aan een vorig leven van hem.

5 onopvallende symptomen

Dan komen we aan bij de laatste 5 van de 10 kenmerken van paranormaal begaafde kinderen:

6: Een paranormaal begaafd kind kun je bijvoorbeeld herkennen aan het niet veel willen spelen met leeftijdsgenoten. Dit komt omdat het kind nog veel herinneringen en wijsheden heeft uit vorige levens en meer interesses heeft in volwassenere dingen;

7: Betreft wijsheid kun je merken dat je kind zo nu en dan uitspraken doet die alleen volwassenen doen of gewoon grote wijsheid bevatten. Dit is een uitspraak dat via bijvoorbeeld zijn helderhoren of -weten binnenkwam. Het is meestal een adviserende uitspraak;

8: Paranormaal begaafde kinderen zijn dan ook erg vindingrijk. Ze krijgen veel informatie binnen dat hun helpt bij bepaalde vraagstukken. Vaak zijn ze ook erg creatief;

9: Paranormaal begaafde kinderen zien door hun extra zintuigen, gaven, meer waarheden. Zo zul je merken dat het kind vaak een sterke mening heeft over bepaalde medemensen, misschien zelfs ook van streek erdoor raakt of afhankelijk, en dat deze mening dan ook altijd goed is;

10: Tenslotte willen kinderen wel vaker helpen in de supermarkt, maar je merkt aan je kind dat hij écht wil helpen. Wil zorgen. Er voor je is en je ziet als je een keertje minder lekker in je vel zit.

Lees ook eens hoe het komt dat een kind paranormale gaven heeft! Welke van deze 10 kenmerken herken jij in je kind?

Tweedehands spullen en overprikkeling bij kinderen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind”