Wat zijn paranormale gaven? Leer er alles over!

paranormale gaven

Er zijn grofweg 5 bekende gaven en 2 minder bekende gaven. Deze zijn helderzien, helderweten, helderruiken, heldervoelen, helderhoren, helderproeven en helderspreken. Maar wat zijn en doen deze paranormale gaven eigenlijk? Voordat ik uitleg hoe elke gave zich uit, is het misschien fijn om de ontstaanswijze uit te leggen.

Een gave kun je erven. Dan heb je dezelfde als 1 van je ouders. Dat komt omdat een gave eigenlijk een versterkt zintuig is. De 1 kiest ervoor een versterkt zintuig een talent te noemen en de ander vindt het weer heel gewoon. Aan dit sterke zintuig ben je gekomen omdat:

-dit genetisch bepaald was;
-je je ouders hun gedrag onbewust kopieerde;
-je met je hooggevoeligheid je ouders letterlijk kopieerde.

Maar wat is een versterkt zintuig? Dat betekent dat je zintuig gevoeliger is dan bij de meeste mensen. Denk aan hele goede ogen hebben of heel goed kunnen horen, zoals muziekinstrumenten goed kunnen onderscheiden. Als je dit hebt, en dat hebben veel mensen, is het eigenlijk al een gave. Bij sommigen ontwikkelt dit verder. Dan wordt het echt paranormaal en komen er zaken als geesten of aura’s aan te pas. Dat ligt dan aan:

-je karakter en interesses;
-je vorige levens en herinneringen (goed en slecht);
-jouw levensles (je gidsen zetten je gave aan om ervan te leren);
karma;
-wat je nodig hebt om te overleven. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld hun versterkte zintuig wel eens nodig gehad om een situatie goed in te schatten.

Verschillende paranormale gaven

Laten we de gaven onder de loep nemen. Beginnen met de bekendste:

-het helderzien. Helderzien als deze in zijn rust is, betekent dromen, door mensen heen zien en scherp zicht hebben. Of 1 of 2 van de 3. Helderzien wanneer het zich ontwikkelt, wordt geesten, aura’s, toekomst en déjà vu’s zien. Of een enkele van ze. Iedereen heeft helderzien anders. De één ziet geesten maar droomt niet. De ander heeft constant déjà vu’s maar heeft helemaal geen scherp zicht;

-Zo geldt hetzelfde voor alle gaven. Heldervoelen in de rust is emoties van anderen aanvoelen of weten of er net in deze ruimte ruzie is geweest. Maar meer ontwikkeld houdt het in dat je kan voelen waar iemand pijn heeft. Of emotioneel door is;

Helderruiken betekent dat je geuren snel opmerkt. En de ontwikkelde kant is geesten en hun bekende geur ruiken;

Helderhoren is scherp horen, maar ook van ver weg horen of gevoelig zijn voor geluid; duidelijk onderscheid kunnen maken tussen verschillende geluiden ook;

Helderweten betekent een feilloze intuïtie hebben en analytisch zijn. Diepgaander betekent het dat je geheel op automatische piloot bijvoorbeeld een andere route naar huis neemt en er blijkt later een ongeluk te zijn gebeurd op jouw route;

-De minder bekende helderproeven is dat je precies proeft wat er anders is in je eten. De versterkte vorm is bijvoorbeeld weten waar het dier dat je eet heeft geleefd;

-Het helderspreken is dat je makkelijk uit je woorden komt. En de versterkte vorm is dat een gids of overleden door je heen kan spreken.

Heeft iedereen een gave?

Zoals je misschien al aan de toon van het artikel kunt aflezen, geloof ik zeker dat iedereen een gave heeft. Alleen sommigen zien dat simpelweg niet zo. Ik weet zeker als je veel droomt, en je zou eventjes oefenen, je zó aura’s zou kunnen waarnemen. Maar dan moet daar wel de eerder geschreven interesse liggen.

Een enkeling begrijpt totaal niet wat ik bedoel met een versterkt zintuig echter. Dan zijn zij vaak een mengeling. Zij hebben van alle gaven een beetje. Dat is ook zo bijzonder en geweldig! Maar het kan je onzeker maken als je op zoek bent naar je hoofdgave.

Een ander takje van deze gaven is paranormale activiteit. Dat kan iedereen overkomen. Uiteraard kun je dat ook ‘wegdenken’. Bijvoorbeeld als je tv opeens aangaat of er beweegt iets in huis, dan kun je denken dat het door wind of storing komt. Klopt, dat kán. Maar het kan ook een entiteit of energie zijn. Het kan zelfs je eigen druktemakerij zijn dat eventjes energie wordt dat die storing geeft!

Nog een laatste andere tak is tarot, pendelen en automatisch schrift, oftewel: attributen gebruiken voor je gave.

Keerzijden van een gave

Dit is nog best wel onbekend: kan een gave keerzijden hebben? Maar natuurlijk: iedereen kent wel eens die angst of het onbegrip of die vervelende dromen. Dat is logisch. Het is ook soms ontastbaar en het valt niet met iedereen over te praten.

Maar het kan nog meer keerzijden hebben. Ik zal ze opsommen:

-Elke gave heeft zijn eigen valkuil: eerder noemde ik dat je sterkste zintuig is welke gave je het meest waarschijnlijk hebt. Maar je slechtste zintuig kan juist ook een hele sterke gave zijn. Waarom is hij dan zo slecht? Denk aan droge ogen of nachtmerries (helderziend), verstopte neus (helderruikend), tinnitus (helderhorend). Omdat hij zich niet in balans voelt! Elke gave heeft een reden dat hij bij je is. Het helderzien wil dat je je gedraagt naar wat je ziet. Zie je dus dat iemand vaak liegt? Stop dan met diegene vertrouwen. Blijf je maar hoop putten dat je eindelijk gezien wordt door je familielid? Dan blijf je tinnitus houden omdat dat signaal staat voor iemand die niet naar je luistert. Blijf je maar omgaan met mensen die in je allergie zitten? Dan maakt je helderruikendheid je verkouden. Je gaven proberen op hun manier zo logisch mogelijk naar je te zijn.

-Uiteraard kun je tenslotte ook je gave verkeerd interpreteren waardoor je een vervelende keus maakt. Als je bijvoorbeeld veel vertrouwt op je dromen en je dromen zijn meestal voorspellend maar toevallig vandaag gaat het over een vorig leven, dan kun je een beslissing nemen die je niet is aangeraden. Sommige mensen dromen bijvoorbeeld waar ze wel en niet moeten solliciteren.

Welke paranormale gaven herken jij in jezelf? De mijne zijn vooral heldervoelen en helderzien in die volgorde!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wat zijn paranormale gaven? Leer er alles over!”