Levenslessen

Levenslessen

Wat is een levensles?

Voordat je van boven op aarde komt, spreek je af welke levenslessen je wil gaan leren. Daarom gebeuren er soms zoveel toevalligheden: het is een les. Ga je leren omgaan met verdriet? Met eenzaamheid? Armoede of juist rijkdom? Grenzen aangeven? Welke situaties gebeuren er dan? En welke mensen kom je tegen? Oude bekenden uit vorig levens of mensen die je nog niet eerder hebt gekend?

Het is niet zo dat je elk leven één les leert en afrond. Soms duurt dit nog aardig wat levens, maar uiteindelijk kom je er echt wel. Dit ligt ook erg aan je karakter. Daarom is een ‘oude ziel’ niet per se een slimmer persoon. En een nieuwe ziel niet per se onwetend. Daarom zeg ik ook altijd: alles wat je nu afrond en opschoont, hoef je in je volgende leven al niet meer te doen. Met opschonen bedoel ik ook wel een beetje karma. Als je je onbehoorlijk gedraagt, kan karma een deel zijn van je levensles.

Rijkdom één van de levenslessen? Hoor ik sommige trouwe lezers al bijna denken. Ja, want wat doe je met die rijkdom? Denk je dan alleen maar aan jezelf? Verandert je karakter in negatieve zin? Dat is natuurlijk meestal niet de bedoeling.

Een levensles leer je niet altijd als mens

Dat is soms nog best lastig voor te stellen. Maar je kunt dus ook dingen in het leven leren als geest of gids. De mogelijkheden zijn dan heel anders. Als gids heb je natuurlijk geen last van tijd en ruimte. Zo kun je gaan leren wat je wil, en van de wereld zien wat je wil. Je hebt ook nog steeds je eigen issues. Natuurlijk heb je wel een taak en dat is gids zijn van iemand. Ook nog eens in samenwerking diegene zijn andere gidsen. Meestal kennen deze persoon en de gids elkaar al vanuit het vorig leven. Het is dan meestal makkelijker en vertrouwder om daar gids van te zijn. In ieder geval weet je hoe diegene een beetje in elkaar zit en hoe je hem het best kan benaderen.

Want het is niet altijd allemaal vertrouwd! Je kunt ook bijvoorbeeld geen band met je gids hebben, omdat je voelt dat je hem niet kan vertrouwen. Dit gevoel kan terecht zijn en vanuit een vorig leven komen. Of is het angst voor de dingen die je niet kunt zien? Toch is het de bedoeling dat je dat dit leven probeert op te lossen of in ieder geval te ervaren.

Zoals ik beschreef, heb je als gids zijnde dus wel de taak om iemands (een mens) levenspad en welzijn in de gaten te houden. Maar als geest hoeft dat niet. Dan houd je waarschijnlijk wel je geliefden in de gaten, maar dat is geen verplichting. En zelfs soms een les om hun los te laten. En soms ook weer juist een les om als geestvorm te helpen. Het komt altijd neer op naar je intuïtie luisteren, of naar je gids(en). Die vertelt je echt wel wat jij eigenlijk als best zou moeten doen.

Vaak staan levenslessen haaks op die van een ander

Een triest voorbeeld is als een moeders kind doodgeboren wordt. De moeder heeft (waarschijnlijk) als les dat zij leert omgaan met het verlies en leert loslaten. Het kind heeft als les of zal ik ook mogelijkheid zeggen om doodgeboren zijn te ervaren en zonder aards leven eraan voorafgaand de mogelijkheid hebben om de wereld te zien. Zoals ik eerder wel eens aan gaf, tijd als geest en gids geldt niet. Dus het kind is gelukkig geen hulpeloze baby die als geest ronddwaalt. Hij kan gewoon een gedaante aannemen.

Wil je eens ervaren hoe en wat je levenslessen in je vorige levens waren?

Dat kan! Door middel van hypnose, bijvoorbeeld in online cursus, breng ik je terug in het leven waar jij het meest behoefte aan hebt om te zien. Dan mag jij ervaren wat jij hebt geleerd in dat leven. Dat onderdeel van hypnose heet ook wel reïncarnatietherapie.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Levenslessen

LEAVE A COMMENT