Prikkels van anderen die aan jou blijven plakken (hoogsensitiviteit)

Hier lopen nog dagelijks veel mensen tegenaan! Men zoekt vaak een oplossing om de prikkels van zich af te laten glijden. Daarover kun je hier wat tips lezen.

 

 

Wat bedoel ik met prikkels die aan je plakken?

Prikkels zijn er in veel vormen en maten. Ik zie ze niet alleen als iets dat je opvangt als je in een drukke omgeving bent. Dus dat je dan overprikkeld raakt of boosheid/ verdriet van anderen overneemt. Je kunt overprikkeld raken door gedachten die mensen over je hebben. Hoe meer je in een omgeving zit met mensen met nare gedachtes over jou, mensen die het niet goed met je voor hebben, hoe meer dit jou beïnvloedt.

 

 

 

Welke gevolgen heeft dit?

Natuurlijk heeft dit geen goede gevolgen voor jouw welzijn. Ik hoef niet uit te leggen dat in een nare omgeving zitten, vooral als hsp-er (hoogsensitief persoon), jou niet goed doet voelen. Als hsp-er heb je ook als nadeel dat je als je lang in zo’n omgeving zit, kans hebt dat je de prikkels gaat aannemen als waarheid. Dus als veel mensen vinden dat jij er niet toe doet, dan ga jij dit geloven. Dit, omdat het overnemen van prikkels bij jou hoort.

Maar dat zijn niet de enige gevolgen. Zowel mensen die wel als niet hsp zijn, kunnen prikkels om jou heen voelen. Zij voelen dus, om het voorbeeld aan te houden, dat mensen vinden dat jij er niet toe doet. Omdat niet iedereen begrijpt wat ze voelen, gaan zij ook denken dat jij er niet toe doet.

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Prikkels van anderen die aan jou blijven plakken (hoogsensitiviteit)”