Prikkels van anderen die blijven plakken (hoogsensitiviteit)

prikkels

Hier lopen nog dagelijks veel mensen tegenaan! Men zoekt vaak een oplossing om de prikkels van zich af te laten glijden. Soms gebruikt men sport of een hobby.

Wat bedoel ik met prikkels die aan je plakken?

Prikkels zijn er in veel vormen en maten. Het betekent informatie. Informatie dat een blad aan het vallen is. Informatie dat je collega stiekem erg boos is. Het is onzichtbaar of zichtbaar. Je vangt ze voornamelijk op als je in een drukke omgeving bent. Je kunt zelfs overprikkeld raken door gedachten die mensen over je hebben. Ook dat is informatie.

Hoe meer prikkels je ontvangt, hoe hooggevoeliger je bent. Als je hooggevoelig bent heb je namelijk een dun energetisch schild. Hoe meer je in een omgeving zit met mensen met nare gedachtes over jou, mensen die het niet goed met je voor hebben, hoe meer dit jou als hooggevoelige beïnvloedt. Gelukkig kun je ook gevoelig zijn voor positieve prikkels. Ken je dat? Dat iemand heel ondernemend is en elke keer als je bij diegene bent kom je vol energie thuis? Dat is ook hoogsensitiviteit! En let op: tijdens de volle maan voel je prikkels van anderen ook nog eens dieper!

Welke gevolgen heeft dit?

Natuurlijk heeft dit geen goede gevolgen voor jouw welzijn. Ik hoef niet uit te leggen dat in een nare omgeving zitten, vooral als hsp-er (hoogsensitief persoon), jou niet goed doet voelen. Als hsp-er heb je ook als nadeel dat je als je lang in zo’n omgeving zit, kans hebt dat je de prikkels gaat aannemen als waarheid. Dus als veel mensen vinden dat jij er niet toe doet, dan ga jij dit geloven. Dit, omdat het overnemen van prikkels bij jou hoort.

Maar dat zijn niet de enige gevolgen. Zowel mensen die wel als niet hsp zijn, kunnen prikkels om jou heen voelen. Zij voelen dus, om het voorbeeld aan te houden, dat mensen vinden dat jij er niet toe doet. Omdat niet iedereen begrijpt wat ze voelen, gaan zij ook denken dat jij er niet toe doet.

Wil je gewoon eens uittesten hoe hooggevoeligheid voelt als het geremd is? Probeer eens deze kaars!

Witte kaars opgeladen met hsp resonantie: tegen overprikkeling& koorden

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Prikkels van anderen die blijven plakken (hoogsensitiviteit)”