Waar zit de aard van jouw klacht?

klacht

Dit artikel zal iets vertellen over verschillende soorten oorzaken en behandelingen van klachten. Wat ik versta onder ‘klacht’, zijn klachten die bestempeld worden als chronisch, lichamelijke pijntjes en ongemakken, emotionele klachten en soms zelfs persoonlijkheidsproblematiek.

 

 

Welke bronnen van klachten zijn er?

Als iemand naar mij komt met een bepaald soort klacht, neem ik altijd alle mogelijke oorzaken mee. Deze zogenoemde bronnen zijn door je hooggevoeligheid, je heldervoelendheid, je onderbewuste, je vorige levens en bewust gestuurde negatieve energie. Natuurlijk heb je ook puur medische klachten en is dit belangrijk om als eerst na te gaan, maar daar zal dit artikel niet verder op ingaan.

 

 

Hooggevoeligheid

Wanneer je hooggevoelig bent, sta je erg open voor prikkels. Je energetisch schild is te klein. Een grote groep hooggevoelige mensen maakt het moe. Dit kan zich uiting geven in je van drukke ruimtes terug willen trekken. Ook voel je goed aan welke mensen ‘sterk’ zijn en macht hebben. Deze prikkels voelen zwaarder en je voelt je overstemd. Dit zorgt er soms voor dat je vanuit die onderdrukking moeilijk nee kan zeggen. Op je werk kun je bijvoorbeeld op lange termijn een burn-out krijgen. Het vervelende is dat je je er heus bewust van bent dat hun energie zo zwaarwegend is, maar je er niet mee uit de voeten komt.

Naast mensen die moe worden van prikkels, is er ook een groep die anders omgaat met deze prikkels. Zij kiezen ervoor om de prikkels te lozen en er niet in te blijven hangen. Ze worden boos en gaan bijvoorbeeld schelden. Zo loos je prikkels ‘via je mond’. Of je gaat huilen, dan gooi je ze ook letterlijk uit je lichaam. Een betere variant is sporten, maar eigenlijk is alles goed als het in balans is. Zelfs schelden. Als het maar bij jou past en er grip op hebt.

 

 

Heldervoelendheid

Hooggevoeligheid is het (te)veel ontvangen van prikkels en onder heldervoelendheid versta ik het letterlijk overnemen van klachten (en plezieren).

Wanneer je heldervoelendheid ‘aanstaat’, sta je op een andere manier in verbinding met mensen. Uit het niets krijg je klachten terwijl die niet ‘logisch’ zijn. Vaak zijn die dan inderdaad niet van jou. Een voorbeeld is met iemand praten en opeens keelpijn krijgen, terwijl je het daarvoor nog niet had. Deze persoon heeft vaak zelf keelpijn. Maar soms is de link leggen moeilijker. Dan heb je bijvoorbeeld pijn van iemand van vroeger die aan je denkt en een link met je legt. Je hoeft niet in één ruimte te zijn om een klacht over te nemen.

 

 

Het onderbewuste

Je onderbewuste wil jou altijd helpen, maar hij kan niet altijd communiceren op een manier dat je het begrijpt. Soms communiceren ze met dromen, maar meestal via het lichaam. Als hij je pijn geeft móet je er wel achteraan, denkt het onderbewuste zo. Als hij je pijn geeft in je rug wil hij je misschien duidelijk maken dat je het eens rustiger aan moet doen. Of hij zorgt dat je een therapie vindt dat jouw ontwikkeling ten goede doet, zoals (zelf)hypnose.

In het kader van heldervoelendheid, dat hier feilloos mee samenhangt, gebeurt soms het volgende: je onderbewuste wil je vertellen dat iemand bijvoorbeeld jaloers op jouw zangkunst is. Hij geeft je dan keelpijn. Je keelpijn bestaat nu dan uit het signaal van je onderbewuste én de energie van de ander (heldervoelen). Je onderbewuste probeert duidelijk te maken dat je deze persoon moet mijden. Wat vervelend is, is dat je lange tijd met deze keelpijn kan rondlopen en de link pas laat legt.

 

Negatieve energie

Er zijn ook mensen die bewust negatieve energie sturen. Die weten hoe ze dat kunnen toepassen. Daar kun je ook veel verschillende soorten klachten van krijgen, net waar ze het op sturen.

 

 

Vorige levens

Waar je onderbewustzijn ook een grote rol in speelt, zijn je vorige levens. Soms geeft je onderbewustzijn jou een klacht zodat je in aanraking komt met een bepaalde soort therapie dat helend voor je is, zoals regressie. Bewustwording zorgt soms al voor veel positieve verandering. Maar vorige levens gaan nog een stapje verder. Het bestaat niet alleen uit fysieke of emotionele klachten, maar ook uit kleine angsten zoals hoogtevrees of bang voor water. In het vorige leven ben je hier waarschijnlijk in aanraking mee geweest. Misschien stoort het niet eens heel erg, maar het is toch iets dat jou kenmerkt. Tot slot kun je ook negatieve energie oplopen in vorige levens.

En doe ook eens de hooggevoeligheids zelftest!

 

Test: waar zit de aard van jouw klacht?

Klik op ‘quiz starten’ om aan de zelftest te beginnen.

Je moet dit veld invullen.

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Waar zit de aard van jouw klacht?”