De werking van gevoelens overnemen (heldervoelen)

de werking

Door de werking en wisselwerking van energieën, mate van hooggevoeligheid en intensiteit van prikkels kan het voorkomen dat men een gevoel van een ander overneemt. Dit gebeurt meestal bij oude zielen.

Prikkels overnemen

Prikkels zijn overal. Ze dragen verschillende verhalen mee: van het bewegen van een boom tot het verdriet dat iemand heeft. Hoe meer plotseling iets gebeurt, hoe meer onze aandacht daar naartoe gaat. Hoe erger of diepgaander hetgeen is dat gebeurd, hoe meer het bij ons blijft. Deze prikkels wegen dan voor iemand zwaarder.

Energieën en hooggevoeligheid en de werking hiervan/ heldervoelendheid

Iemand die hooggevoelig is, heeft een wat dunner energetisch schild. Hiermee komen prikkels meer binnen; de bewegende boom valt voor diegene veel meer op. Iemand die een sterk gevoel heeft (en dit is helaas vaak bij negatieve gevoelens), ‘stoot’ veel prikkels af. Sommige mensen houden deze sterke gevoelens wel eens voor zich, maar dan zijn de prikkels er alsnog.

Iemand die hooggevoelig is, krijgt dit dan binnen en kan te maken krijgen met zogenoemde overprikkeldheid. En een heldervoelend persoon neemt het gevoel zelfs over. Het herkennen wordt nu dan lastiger en het kan voelen als je eigen gevoel, vooral omdat je geen aanleiding voor het gevoel ziet: je ziet niemand tegen je schreeuwen, kijkt geen zielige film en alles om je heen is eigenlijk neutraal. Hoe kun je dan weten welke gevoelens gedurende de dag van jou zijn en welke niet? Bewust worden is namelijk soms al genoeg om te zorgen dat die overtollige gevoelens verdwijnen.

Herkennen van heldervoelendheid en de werking

De werking van heldervoelendheid is hierboven geschreven. Hieronder wat tips geven om te herkennen dat je een gevoel hebt dat niet van jou is:
– gevoelens die plotseling komen en eigenlijk ook niet te herleiden zijn aan oorzaken;
– als je een gevoel krijgt dat eigenlijk niet bij je past en wat je niet vaak hebt;
– een (plots) gevoel dat verschijnt vlak nadat je contact hebt gehad of gelegd met een ander;
– een gevoel dat duidelijk weer verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bonustip helder gevoel

Eigenlijk gaat het nog verder dan de standaard gevoelens. Het kan zelfs doorstromen naar bepaalde opvattingen of gedragingen. Denk aan jezelf opeens heel lelijk vinden terwijl je hier normaal geen last van hebt of opeens stotteren terwijl je dit normaal nooit doet. En wist je dat je gevoelens van een zielsverwant nog sterker overneemt door jullie (on)bewuste connectie?

Lees hier nog een andere tip in videovorm:

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “De werking van gevoelens overnemen (heldervoelen)

LEAVE A COMMENT