Hulp bij hooggevoeligheid (hsp) en hoogsensitiviteit

hulp

Hooggevoelige mensen vangen meer op dan mensen die minder gevoelig zijn. Prikkels komen sneller binnen door middel van hun dunnere energetisch schild. Lees vooral over wat iemand een hoogsensitief persoon maakt. Lees verder over de hulp die bij hooggevoeligheid geboden wordt.

Of klik op de videoversie. Wil je verder lezen? Scroll verder naar beneden.

https://www.youtube.com/watch?v=D73oNJQpLi4

Naast het veelvuldig binnenkrijgen van prikkels, komen emoties van anderen ook binnen, soms zelfs alsof ze van jou zelf zijn. Bovenop die van henzelf, wordt dat allemaal best veel op een dag. Als iemand zich verheven voelt boven een ander, of hij dat nou uitspreekt of niet, is een hoogsensitief persoon zo gevoelig dat hij zich automatisch al begint te gedragen als diens mindere. Sommigen noemen dat gedrag een slachtofferrol, maar dat is niet altijd terecht. Vandaag daarom gewoon eens even een format als hulp om als hooggevoelig persoon de dag te kunnen doorkomen.Hulp ‘s ochtends bij hsp:

Het beste is niet te wachten tot je vol zit met allerlei prikkels en emoties en dan pas te handelen. Dat is net als zonder jas aan naar buiten gaan in de winter en als je verkouden bent met neusdruppels en keelpastilles lopen. Daarom is het belangrijk je ‘s ochtends goed te beschermen tegen prikkels. De ‘aardige’ prikkels door laten, maar de negatieve prikkels op een afstandje te houden. Je kunt dit het beste doen door middel van visualisatie. Dit is namelijk een energiekwestie. Visualiseer jezelf stevig in je schoenen met een functionele beschermlaag. Zorg dat je de laag niet te dik maakt, want dan werkt je intuïtie niet zo sterk meer. En bovenal: geloof in wat je visualiseert.

 

‘s Middags hulp:

De middag. En voor velen een inkakmomentje. Check even of je nog goed geaard en beschermd bent of of je die nog even mag bijschaven. Zorg voor jezelf en werk met goede pauzemomentjes. Evalueer even hoe je ochtend is gegaan en word even bewust van de omgeving om je heen zodat je weer helemaal bij de les bent.

Hét moment dat veel hoogsensitieve mensen compleet opgebrand zijn. Dat is als je tenminste de ochtend- en middagstrategieën overslaat.

 

En ‘s avonds:

Sluit de (werk)dag even goed af. Doe dit bewust door ook echt te visualiseren dat je klaar bent. Schud vervolgens de overtollige prikkels lekker van je af, of pik ze weer op als je je energie ergens hebt laten liggen. Zorg dat je lekker leeg van andermans prikkels en energie naar bed gaat. Parkeer overtollige gedachten door ze op te schuiven of schrijven en breek met de gedachten (meestal gekoppeld aan mensen) die er zijn terwijl je dat niet wil.

Heb jij eigenlijk al een aangepast ritme en systeem voor jouw hoogsensitiviteit?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Hulp bij hooggevoeligheid (hsp) en hoogsensitiviteit

LEAVE A COMMENT