Energetische koorden/ energiekoorden leren verbreken (hsp)

energetische

Energetische koorden: je zit er vol mee! Je bent met iedereen die je ooit hebt gesproken in dit leven of gekend hebt in een vorig leven verbonden. En dit brengt vaker mooie ervaringen of hardnekkige klachten met zich mee dan je denkt.


Wat zijn energetische koorden?

Je kunt energiekoorden hebben met allerlei mensen om allerlei redenen. Over het energiekoord reist jullie energie heen en weer. Dit kan ook eenzijdig reizen, dus alleen van de ander naar jou bijvoorbeeld. Er speelt dus een hele energetische wereld aan energiekoorden bij gevoelige mensen. Hieronder volgt een opsomming van de redenen waarom jij energiekoorden hebt met mensen:

– Je hebt energiekoorden met mensen die je dagelijks contact hebt;
– Er bestaan energiekoorden met mensen aan wie jij denkt;
– Je hebt energiekoorden met mensen die aan jou denken;
-Er zijn nog energiekoorden met mensen die je niet meer spreekt maar vroeger een sterke band mee hebt gehad;
– Je kunt zelfs energiekoorden hebben met mensen die je in een vorig leven hebt gekend en nu (nog) niet kent. Ooit gemerkt dat je een specifiek iemand die je niet kent, mist?;
– Je hebt energiekoorden met iemand die niet meer leeft, omdat een entiteit bij je is;

Hoe sterker de negatieve of positieve band of emotie met iemand is, hoe sterker het energiekoord wordt. Denk maar aan als iemand je heeft beledigd of iets doet dat je erg tegenstaat. Je zit daar erg mee en zelfs je lichaam reageert er vaak op. Daarom is het ook vaak zo dat als iemand boos op jou is, jij lichamelijke klachten hiervan kan krijgen. Dat is puur door de sterke verbinding met diegene. Het kan ook positief uitpakken, denk aan dat het soms zo goed voelt dat iemand je helemaal oplaadt als je met hem of haar afspreekt!

Je kunt ook een energetisch schild kopen om overprikkeling en energiekoorden op afstand te houden! Klik op de afbeelding

energetisch schildEnergie dat een merkteken achterlaat zonder dat er nog een energetische verbinding is

Een grijs gebied van energiekoorden is het energiekoord dat er niet meer is tussen jou en een overleden iemand, maar nog wel de uitwerking van de gereisde energie ervaren. Het kan zijn dat je vroeger bijvoorbeeld een aanvaring hebt gehad met iemand en diens energie is blijven plakken. Ook al denken/ dachten jullie er beiden zelfs nooit meer aan die aanvaring of is diegene overleden, kan diegene zijn energie een merkteken hebben achtergelaten op je lichaam. Hoe dat zich uit, is in de volgende kopjes te lezen.


Energiekoorden met een negatieve uitwerking

Een energiekoord voel je het snelst als deze een negatieve uitwerking heeft op je. Negativiteit valt namelijk sneller op dan positiviteit. Een voorbeeld van een negatieve uitwerking is dat je ruzie had met iemand of omdat iemand je intimideerde, kleineerde, jaloers is, etc.. Wat er gebeurt, is dat de energie langs het koord tussen jullie (energetische) lichamen reist naar jou. Als iemand bijvoorbeeld jaloers is op jouw zangkunst, dan kun jij er keelpijn van krijgen. Als iemand jou wil kleineren, kun jij er van stotteren. Lees hier ook over meer verbanden tussen het bewuste (vaak lichamelijk) en onderbewuste.

Niet alles hoeft uit kwade zin te zijn, echter. Het kan ook dat je een goede band hebt met iemand en dat je een bepaald trekje overneemt, zoals stotteren omdat de ander ook stottert. Dit overnemen komt vaak door je gave heldervoelendheid en wordt vergroot als je een dun energetisch schild hebt waar de energie door kan reizen.

Leertip:

energiekoorden
Klik op de afbeelding voor het bekijken van de thuisstudie!

Zoals boven besproken, hoeft een ander niet altijd nog in leven te zijn om een energetische uitwerking op je te hebben. De entiteit hoeft zelfs niet eens meer bij je te zijn. Gereisde energie kan een effect op je achterlaten van toen jullie op het moment energetisch verbonden waren. Dit is naar jou toe gereisd en jij hebt dit dan niet los hebt kunnen gelaten. Dat kan zich vervolgens precies op dezelfde manier uiting in je lichaam en gedachten geven als wanneer je nog wel in verbinding zou staan met diegene. Vaak is het dus lastig te bepalen waarom je nog met negatieve energie rondloopt en te bepalen of het er nog is omdat iemand negatief met je bezig is of of het uit je verleden is.


Energiekoorden met een positieve uitwerking

Dit wordt vaak minder opgevallen, maar is ook heel belangrijk en vooral leuk om te beseffen. Net als je negatieve trekjes van anderen kunt overnemen en last kunt hebben van negatieve uitspraken, kan dit ook op een positieve manier zijn! Denk aan een voorbeeld aan iemand nemen in gedrag en sterker in je schoenen staan door diegene. Dat is niet alleen maar omdat diegene oppeppende dingen zei.


Energetische koorden herkennen en loslaten

Energetische koorden kun je op de volgende manieren herkennen:
– Je denkt steeds aan iemand in positieve of negatieve zin en je hebt eigenlijk geen idee waarom;
– Jouw werkzaamheden of je bedrijf lopen niet meer;
– Je hebt (chronische) klachten en kan dit niet plaatsen. Klachten in de breedste zin van het woord: psychisch en fysiek. Vaak verergeren ze bij het zijn bij bepaalde personen;
– Je gedrag verandert in het bijzijn van specifieke andere personen.

Herkenning is key! Als je bewust bent wordt het al zoveel beter. Dan ben je namelijk al op de helft in je proces met loslaten/ breken met een negatief persoon. Tenminste, dat is als het gaat om een negatief persoon waarmee je wil breken om van je klachten af te willen. Vervolgens hoef je alleen nog maar energetisch te breken. Hoe? Visualiseer en wees eigenwijs en hardnekkiger dan de ander. Soms heb je hier hulp bij nodig van buitenaf. Dit kan dan komen omdat je niet genoeg vertrouwen hebt in hoe je moet visualiseren dat je los bent van de ander of omdat de ander ook hulp heeft gebruikt van buitenaf, maar dan doel ik op hulp betreft diegene zijn negativiteit vergroten. En hier kun je soms niet tegenop. Je kunt ook jezelf leren beschermen tegen drukke ruimtes.Bekijk hier ook in het kort een tip over hoe je herkent dat je een gevoel of klacht van een ander hebt:

https://www.youtube.com/watch?v=oOKhZcGK1rw

 

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

6 thoughts on “Energetische koorden/ energiekoorden leren verbreken (hsp)

 1. Makkie says:

  Ik heb je artikel gelezen en vroeg mij af of mijn volwassen zoon die na 30 weken zwangerschap is geboren, nog last kan hebben van het energetische koord dat zich mogelijk tussen ons bevindt. Ik heb ook weg veel last van zijn mentale klachten. Depressie, burn-out en voel zijn pijn bijna dagelijks.

  • Desiree says:

   Dag Makkie, dat klinkt als enorme hooggevoeligheid van jouw kant maar zo te horen ook van zijn kant. Ik help je graag kijken naar de bron van dit patroon. Ik heb je een mail gestuurd.
   Groetjes, Desiree

 2. Faith says:

  Wat met hardnekkige vampirische koorden van een groepje mensen ( een gezin) die je niet los willen laten en hun negatieve energie dumpen. duurt al meer als een jaar dat ik niet meer functioneer letterlijk lam en tegen energieen vecht. hoe ver kunnen die koorden uitreiken of bestaat er geen afstand. Dank je wel Witte wolf

LEAVE A COMMENT