Visualiseren: hoe werkt dat tegen pijnklachten?

visualiseren

Visualiseren is je iets inbeelden of voorstellen om met energie iets gedaan te krijgen. Je kunt hierbij denken aan jezelf beschermen tegen de negatieve energie van anderen of beter voor je grenzen op te komen. Wil je meer weten over energetisch voor jezelf beter op leren komen? Bekijk dat hier of/ en scroll verder:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5Bd2twADmU


Een visualisatie wordt gebracht aan het onderbewuste. Jij visualiseert iets en je onderbewuste voert dat uit, mits hij je begrijpt. Een onderbewuste fungeert als een kind van 7, daarom noem ik het ook wel eens een mini-me, en dus moet je extra duidelijk zijn.


Wat is de zin van visualiseren?

Als je visualiseert, kun je je beschermen tegen andere energieën. Energieën waar je aan kunt denken, zijn bewust gestuurde negatieve energieën, jaloezie, maar ook energie van mensen met een sterk karakter die jou per ongeluk onderdrukken omdat je zo gevoelig bent. Als je hooggevoelig bent, kun je het jezelf eigenlijk bijna niet veroorloven niet te visualiseren. Boven wil namelijk dat je hiermee om leert te gaan: daarom ben je ook hooggevoelig. Dat hebben zij voor jou of jullie samen afgesproken.

Even praktisch: visualiseren wordt het meest gebruikt om je te weren tegen het overnemen van andermans pijn en gevoelens. Dit kan namelijk voelen alsof het jouw eigen klachten zijn. Je kunt natuurlijk altijd training hiervoor overwegen voor een op maat gemaakte visualisatie voor jou.


Hoe kun je het best een visualisatie neerzetten?

Een visualisatie werkt het best als je:

duidelijk bent zodat een kind van 7, namelijk je onderbewuste, je begrijpt;
– je je visualisatie matcht aan het probleem: heb je last van iemands jaloezie: visualiseer dan dat je beschermd bent. Zorg dat niks door je visualisatie qua jaloezie meer door kan komen. En heb je veel last van de jaloezie of zelfs lichamelijk? Zet dan je visualisatie neer met bijvoorbeeld een paar handgebaren en veel kracht. Het lijkt misschien gek: kracht zetten voor iets waarvan je het niet ziet: maar de pijn die de jaloezie geeft, zie je ook niet, maar doet wel pijn. Dus het matcht precies de pijn krachtig aan te pakken;

geen gaten tijdens je visualiseren of geen kwetsbare visualisatie neerzet: als jij jezelf visualiseert in gat of iets zonder bodem of bovenkant kan jaloezie, om even dat voorbeeld aan te houden, er nog steeds doorheen.
– je visualisatie volhoudt: die jaloezie van je collega is er elke dag, dus train je ‘visualisatiespier‘ ook elke dag. Als je het een dag mist, zullen je lichaam, geest en prestaties en vooral je onderbewuste niet snappen waarom je stopt en je eerder gedane visualisaties laten vallen. Zo ben je niet meer beschermd;

laat je pijn toe voordat je het weg visualiseert.

Lees ook iets meer over valkuilen bij het visualiseren.


Bonustip

Voor als je al wat verder ontwikkeld bent met visualiseren: soms kan boven of je onderbewuste beslissen dat je weer een tijdje meer mag leren zoals een tijdje nog heldervoelender worden. Dan kan je gebruikelijke visualisatie opeens tekortschieten en moet je die aanpassen.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Visualiseren: hoe werkt dat tegen pijnklachten?

LEAVE A COMMENT